Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Studiu: Ce caută românii cel mai mult pe internet

Studiu: Ce caută românii cel mai mult pe internet

Un articol de: B1 TV - 11 Oct 2013, 11:03
Studiu: Ce caută românii cel mai mult pe internet High-Tech

Ştirile, reţetele culinare, dar şi informaţiile despre sănătate sunt favoritele românilor atunci când aceştia stau pe internet, potrivit unui studiu al agenţiei Gemius. Analiza arată profilul utilizatorilor români, frecvenţa de folosire a internetului şi un clasament al celor mai populare site-uri.

5,8 milioane de internauţi români au căutat ştiri pe internet în luna august, conform studiului Gemius. 55% dintre aceştia sunt bărbaţi, iar 45% sunt femei, iar mare parte dintre cei interesaţi de ştiri au vârsta cuprinsă între 25 şi 44 de ani şi trăiesc în mediul urban.

Pe poziţia a doua în topul intereselor se situează reţetele culinare, 4,5 milioane de utilizatori români fiind interesaţi subiect în luna august. 66% din totalul celor care au căutat reţete culinare sunt femei, iar segmentul de vârstă cel mai interesat de acest subiect este 25-34 de ani. Analiza mai arată că aproximativ 82% dintre cei care caută reţete pe internet sunt responsabili de realizarea cumpărăturilor în gospodărie, cel puţin în egală măsură cu ceilalţi membri ai familiei.

Printre informaţiile care prezintă interes pentru publicul român se numără şi cele de sănătate/ medicină, educaţie/dezvoltare profesională şi locuri de muncă.

Tot în luna august, s-au înregistrat 8,9 milioane de utilizatori români de internet. Un procent semnificativ, de 68,65%, dintre internauţii români au mai mult de cinci ani de experienţă în folosirea internetului.

Citeşte mai multe despre:   internet,   romani,   studiu