Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Studiu: Google Glass afectează câmpul vizual, creând un unghi mort în partea dreaptă

Studiu: Google Glass afectează câmpul vizual, creând un unghi mort în partea dreaptă

Un articol de: - 05 Noi 2014, 18:18
Studiu: Google Glass afectează câmpul vizual, creând un unghi mort în partea dreaptă High-Tech
Ochelarii Google Glass, care afişează informaţii graţie unui mini-ecran aşezat în faţa ochiului drept, obstrucţionează o parte a câmpului vizual din partea dreaptă a utilizatorului, prezentând astfel un risc pentru şoferi, arată un studiu recent.

Efectele asupra vederii ale acestor ochelari sunt încă, în mare parte, necunoscute, precizează autorii studiului publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA).

Anumite tipuri de ochelari tradiţionali pot reduce, de asemenea, câmpul vizual, creând unghiuri moarte.

Ochelarii Google au un braţ foarte lat pe partea dreaptă, a explicat profesorul Tsontcho Ianchulev, de la Universitatea California din San Francisco.

Rezultatele au arătat formarea unor unghiuri moarte importante în cazul celor trei participanţi care purtau ochelarii Google, creând o obstrucţionare clinică semnificativă a vederii în partea dreaptă superioară a câmpului vizual.

Potrivit cercetătorilor, unghiurile moarte sunt cauzate de modul de construire a ochelarilor, de montura folosită şi nu de o distragere provocată de sistemul de afişare a informaţiilor care se află pe lentila dreaptă.