Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech STUDIU: Peste 90% dintre români își furnizează informațiile personale pe rețelele de socializare

STUDIU: Peste 90% dintre români își furnizează informațiile personale pe rețelele de socializare

Un articol de: Andrei Ștefan - 13 Oct 2020, 12:08
STUDIU: Peste 90% dintre români își furnizează informațiile personale pe rețelele de socializare High-Tech

Un studiu Eurostat indică faptul că unul din patru cetățeni ai Uniunii Europene (25%), cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, susțin că au evitat să furnizeze informații personale pe internet, pe rețelele sociale, de teama unor posibile breșe de securitate.

Dintre aceștia, francezii sunt cei mai reticenți, în proporție de 40%.

La polul opus se află bulgarii, maghiarii (8%), croații și românii (9%), care declară, în proporție de 90%, că nu au evitat deloc să-și pună informațiile personale pe internet, anul trecut.

 

Facebook s-ar putea retrage din Europa

 

Facebook s-ar putea retrage din Europa, dacă se va interzice transferul de date din și către SUA.

Acest demers vine după o hotărâre în acest sens a Curții Europene de Justiție din iulie, care a constatat că Facebook nu are probele necesare care să înlăture bănuielile de spionaj din partea agențiilor guvernamentale americane. 

Scandalul a izbucnit în 2011, când un avocat a depus mai multe plângeri privind confidențialitatea pentru protecția datelor

Interdicția ar bloca activitatea rețelei de socializare, a arătat reprezentantul companiei deținute de Mark Zuckerberg din Irlanda, într-o întâmpinare depusă în instanță.Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

„În cazul în care compania ar fi supusă unei suspendări complete a transferului datelor utilizatorilor către SUA, nu este clar cum în aceste condiții ar putea continua să funcționeze Facebook și Instagram în UE”  a arătat Yvonne Cunnane, potrivit The Guardian.

„Facebook nu amenință să se retragă din Europa”, a spus un purtător de cuvânt.

„Înscrisurile depuse la înalta curte irlandeză au arătat simpla realitate că Facebook și multe alte companii, organizații și servicii se bazează pe transferurile de date între UE și SUA pentru serviciile oferite utilizatorilor. Lipsa transferurilor de date internaționale sigure și legale ar afecta economia și ar împiedica creșterea afacerilor din UE, la fel cum încercăm cu toții să ne revenim din pandemia de Covid-19″ a declarat reprezentantul Facebook.

Citeşte mai multe despre:   date personale