Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech SUA cu un pas înaintea Chinei : Pentagonul oferă frecvențe radio militare pentru rețelele 5G comerciale

SUA cu un pas înaintea Chinei : Pentagonul oferă frecvențe radio militare pentru rețelele 5G comerciale

Un articol de: George Lupu - 11 Aug 2020, 13:57
SUA cu un pas înaintea Chinei : Pentagonul oferă frecvențe radio militare pentru rețelele 5G comerciale Foto: Pixabay High-Tech

Noi nuanțe în lupta pentru supremația 5G, în SUA ! Pentagonul va elibera o parte semnificativă din frecvențele radio militare din Statele Unite pentru a fi utilizate în servicii de internet de mare viteză. Măsura face parte dintr-un plan mai larg de a devansa China în dezvoltarea tehonologiei wireless 5G, anunță ABC.

 

Aramata face un pas înapoi de dragul civililor

Administrația lui Donald Trump a anunțat luni că a identificat spectrul de frecvențe radio folosit pentru sistemele radar de apărare care pot fi folosite în comun cu furnizorii comerciali de servicii de telecomunicație fără a periclita siguranța națională.

Încă din luna iunie, un raport al Congresului american avertiza că nu există atât de multe frecvențe disponibile pentru tehnologia 5G în Statele Unite, comparativ cu alte țări, deoarece forțele armate dețin mare parte din spectrul utilizabil.

Majoritatea investițiilor din Statele Unite s-au orientat înspre folosirea unor „unde milimetrice” la frecvențe mai înalte care oferă viteze mai rapide dar cel mai probabil nu vor funcționa atât de bine în afara zonelor urbane.

 

100 de megahertzi, scoși la licitație

Casei Albă a anuntat insa ca, Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) va putea scoate la licitație 100 de megahertzi din spectrul de bandă mijlocie începând cu luna decembrie 2021 urmând ca frecvențele să poate fi folosite începând cu jumătatea lui 2022. Anterior, aceste frecvențe erau utilizate pentru sistemele radar de pe vase și aeronave.

„SUA nu beneficiază de luxul de a aștepta ani de zile pentru a furniza un spectru pentru serviciile 5G, mai ales când concurenți precum China se pot mișca rapid să redistribuie frecvențe prin folosirea tuturor resurselor și puterii de care dispune regimul lor comunist centralizat”, a notat directorul FCC.

Oficialii federali au depus în ultima perioadă eforturi pentru a oferi companiilor americane un avantaj în domeniul 5G în parte pentru a contracara ambițiile globale ale gigantului telecom chinez Huawei care este văzut de Washington drept o amenințare de securitate.

 

Uniunea Europeană, circumspectă față de China în problematica 5G

Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţa Internă, a declarat recent că în dezvoltarea reţelei 5G din Europa prioritară este securitatea, făcând un atac direct către gigantul chinez Huawei, suspectat că ar fi folosit de statul chinez în scopuri de spionaj.

„Este important, mai mult ca niciodată, să asigurăm un nivel ridicat de securitate în dezvoltarea reţelei 5G în UE. În cooperare cu statele membre, noi ne angajăm să punem în aplicare măsuri fiabile, coordonate, nu doar pentru asigurarea securităţii cibernetice privind 5G, dar şi pentru a consolida autonomia noastră tehnologică. Uniunea Europeană nu dispune de nicio întreprindere, dar una dintre priorităţile sale este să evite dependenţa de furnizorii cu risc”, s-a precizat într-un comunicat al Comisiei Europene.

Horoscop Alina Bădic // Horoscopul CHINEZESC pentru luna Cocoșului

Citeşte mai multe despre:   5G