Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Sunetele incredibile captate de sonda Juno a celor de la NASA la intrarea în câmpul magnetic al lui Jupiter (VIDEO)

Sunetele incredibile captate de sonda Juno a celor de la NASA la intrarea în câmpul magnetic al lui Jupiter (VIDEO)

Un articol de: - 07 Iul 2016, 18:25
Sunetele incredibile captate de sonda Juno a celor de la NASA la intrarea în câmpul magnetic al lui Jupiter (VIDEO) Foto: dcnews.ro High-Tech

Pe 4 iulie 2016, sonda Juno a celor de la NASA a intrat în zona orbitei planetei Jupiter după o călătorie ce a durat mai bine de 5 ani.

Sonda Juno trimisă de NASA a traversat oficial bariera, intrând în magnetosfera lui Jupiter, puternicul câmp magnetic, care se întinde milioane de mile în jurul planetei, potrivit theverge.com.

În cadrul acestei magnetosfere, particulele sunt bazate pe ceea ce se întâmplă în interiorul lui Jupiter.

NASA este de părere că Juno a intrat în această regiune a spațiului între 24 iunie și 25 iunie.

Acum, vehiculul își continuă drumul și este programat să sosească la Jupiter pe 4 iulie, cand se va insera în orbita planetei. Aceasta va permite ca nava să studieze gigantul de gaz în detaliu mai mult decât ar făcut-o vreodată.

Câmpul magnetic al lui Jupiter, care este de aproximativ 20.000 de ori mai puternic decât câmpul magnetic al Pământului, este considerat a fi cea mai mare structură din sistemul nostru solar.

"Dacă Magnetosfera lui Jupiter sclipea în lumina vizibilă, ar fi de două ori mărimea Lunii așa cum se vede de pe Pământ", a declarat William Kurth co-investigator pentru ancheta sondei Juno.

Magnetosfera este în mod constant bombardată de particule încărcate de la Soare, numite vântul solar. Unele dintre aceste particule încărcate se prind în interiorul magnetosferei.

Rezultatul este acela că părți ale magnetosferei sunt radioactive, care poate prăji orice potențial electronic care se aventureză adânc în interior.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Citeşte mai multe despre:   NASA