Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech CORONAVIRUS | Cum se curăță CORECT telefonul mobil

CORONAVIRUS | Cum se curăță CORECT telefonul mobil

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Mar 2020, 14:18
CORONAVIRUS | Cum se curăță CORECT telefonul mobil Foto: pixabay.com High-Tech

Pandemia de coronavirus a creat panica la nivel mondial. Peste 137.000 persoane au fost infectate, dintre care peste 5.000 s-au stins din viață, iar alte aproximativ 70.000 s-au recuperat.

În acest context, spălarea mâinilor este necesară și poate salva vieți. La fel de importantă este să avem grijă de modalitatea în care folosim telefoanele mobile.

Doctorul microbiolog Lena Ciric, de la University College din Londra, a explicat, pentru BBC, cum se curăţă în mod eficient telefoanele mobile.

„Scoateţi telefonul mobil din priză şi închideţi-l. Toţi producătorii de telefoane mobile avertizează să nu folosim chimicale, geluri de mâini şi şerveţele abrazive pentru că acestea pot distruge ecranul mobilului. Astfel, soluţia este să umeziţi o cârpă din microfibră cu apă şi săpun simplu, de uz casnic”, a spus specialistul.

Acesta a adăugat că trebuie frecate uşor suprafeţele telefonului mobil cu cârpa umedă.

”Aveți grijă să nu intre niciun pic de umezeală în părţile de îmbinare ale telefonului, fiindcă şi cele mai rezistente mobile la apă îşi pierd această calitate în timp”, a precizat Lena Ciric.

Specialistul a mai adăugat că „în final, uscaţi telefonul cu o cârpă uscată din microfibră. Folosind doar apa şi săpunul, puteţi astfel elimina bacteriile şi viruşii din telefon”.

”Dacă aveţi un iPhone, Apple spune că îl puteţi curăţa în siguranţă folosind şerveţele cu 70% alcool izopropilic”, a adăugat ea.

Reamintim că, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat, miercuri, izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 137.000 de cazuri la nivel global, peste 70.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 5.000 de oameni.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Citeşte mai multe despre:   coronavirus