Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Top 5 predicții făcute de Elon Musk despre roboți, spațiu și viitorul omenirii

Top 5 predicții făcute de Elon Musk despre roboți, spațiu și viitorul omenirii

Un articol de: Beatris Ionita - 08 Ian 2021, 14:43
Top 5 predicții făcute de Elon Musk despre roboți, spațiu și viitorul omenirii Sursa foto: Instagram High-Tech

Elon Musk este considerat unul dintre cei mai important vizionar și antreprenor al secolului XXI. Acesta a dezvoltat de-a lungul timpului afaceri care l-au făcut multimiliardar, de la Paypal, Tesla și Space-X. 

 

Top 5 predicții pe care le-a făcut Elon Musk

 

Principalul motiv pentru care oamenii nu contestă predicțiile lui Elon Musk este faptul că savantul prezintă de cele mai multe ori tehnologii inovatoare foarte utile în viitor, pe care le realizează cu ajutorul companiilor. 

 

1. O coliziune spațială 

Din cauza numărului tot mai mare de „gunoi spațial” (resturile de la sateliții scoși din funcțiune, fragmente din stații spațiale și rachete vechi, care orbitează in jurul Pământului) și a noilor sateliți care vor fi lansați,  orbita Pământului se aglomerează,  iar oamenii de știință avertizează că momentul în care vom avea o coliziune în spațiu este doar „o chestiune de timp”. Orice impact cu un astfel de obiect, la astfel de viteze, ar fi devastator pentru un satelit ori rachetă.

Oamenii de știință se gânesc să lanseze un „robot” care să curețe gunoiul din spațiu, însă o astfel de acțiune este aproape imposibilă.

 

2. Mașinile Tesla fără șofer ar putea deveni realitate foarte curând

 

2021 ar putea fi anul în care mașinile autonome vor putea fi văzute pe șosele. 

„Sunt foarte încrezător că autonomia de nivel 5( lipsa completă a șoferului) se va produce, iar eu cred că se va întâmpla foarte repede”, a spus Elon Musk la conferința World Artificial Intelligence din Shanghai, iar acel foarte aproape poate fi 2021.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

3. Întoarcerea omului pe Lună

 

Una dintre cele mai controversate predicții se referă la faptul că în 2024 omul se va întoarce pe Lună și chiar ar putea  înceape colonizarea spațiului cosmic. A trecut jumătate de secol de când cursa spațială Apollo 11 a aselenizat, iar Elon Musk și-a propus să pună umărul la o nouă misiune de acest gen. Mai mult, SpaceX este aproape gata să înceapă construirea unei așezări umane permanente pe Marte cu racheta sa masivă Starship, potrivit space.com.

În viziunea savantului, un climat asemănător celui de pe Pământ s-ar putea realiza prin eliberarea în atmosfera planetei a unor gaze care să genereze un efect de seră. Din cauza faptului că acest prces este de durată, Musk crede că lansarea unor bombe termonucleare ar fi mai eficinetă.

 

4. Apariția primul cyborg

 

Musk a creat compania Neuralink, care dezvoltă interfețe creier-computer cu lățime de bandă ultra mare pentru a realiza conexiuni între inteligența umană și cea artificială.

Acest lucru se va face prin conectarea electrozilor computerului la neuronii din creier, cu „un cip și o grămadă de fire mici” care vor fi „implantate în craniu”, a explicat  Musk.
 

 

5. Internet wireless gratis peste tot în lume

 

Elon Musk și-a propus să facă internetul accesibil în orice colț al planetei, gratis. SpaceX urmează să instaleze un milion de terminale care vor comunica cu constelația de sateliți Starlink prin care oamenii vor putea primi acces la internet. Proiectul ar putea fi implementat până la sfârșitul anului 2021.

 

Citeşte mai multe despre:   Elon Musk,   predictii