Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Trei dintre cei mai mari investitori ai Microsoft îi cer lui Bill Gates să plece din companie

Trei dintre cei mai mari investitori ai Microsoft îi cer lui Bill Gates să plece din companie

Un articol de: - 02 Oct 2013, 13:51
Trei dintre cei mai mari investitori ai Microsoft îi cer lui Bill Gates să plece din companie Foto: dailytech.com High-Tech

Trei dintre cei mai mari acționari ai Microsoft îi cer fondatorului Bill Gates să se retragă din funcția de șef al board-ului companiei, potrivit unor surse citate de Reuters.

Acești trei investitori dețin 5% din acțiuni și nu există vreun semn că întreaga conducere va ține cont de această solicitare.

Potrivit celor trei acționari, prezenta lui Gates ca șef al board-ului blochează adoptarea unor noi strategii și va limita puterea noului CEO care îl va înlocui pe Steve Ballmer în vara anului 2014.

Până în anul 2000, Bill Gates a fost CEO al companiei, iar în 2008 și-a încetat activitatea de zi cu zi în Microsoft, dedicându-se fundației de caritate pe care o are cu soția sa, Melinda.

În 1986, când Microfost a intrat pe bursă, Gates deținea 49% din acțiuni. De atunci, el a vândut din acțiuni, ajungând să dețină în prezent 4,5% din compania care valorează 277 miliarde dolari.

Citeşte mai multe despre:   Microsoft,   Bill Gates