Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Trucuri geniale pe iPhone. Telefonul are o grămadă de meniuri ascunse care fac experiența utilizatorului mult mai rapidă și plăcută

Trucuri geniale pe iPhone. Telefonul are o grămadă de meniuri ascunse care fac experiența utilizatorului mult mai rapidă și plăcută

Un articol de: Beatris Ionita - 28 Ian 2021, 12:07
Trucuri geniale pe iPhone. Telefonul are o grămadă de meniuri ascunse care  fac experiența utilizatorului mult mai rapidă și plăcută foto: Pixabay High-Tech

Inginerii de la Apple fac telefoanele companiei mai interesante și mai rapide cu fiecare update. Dacă folosiți de puțin timp un  iPhone nou, sau nu sunteți un pasionat de tehnologie, trebuie să aflați câteva funcții ascunse, care ar putea să vă cucerească.

 iPhone-ul are o grămadă de meniuri ascunse, care odată descoperite fac experiența utilizatorului mult mai plăcută. Chiar dacă nu sunt ușor de accesat pentru utilizatorii nefamiliarizați, funcțiile sunt destul de utile și salvează timp prețios la nevoie. 

 

Care sunt meniurile ascunse de pe iPhone și cum le accesezi

 

Prinicipalele funcții ale meniurilor ascunse sunt căutarea în aplicații, revenirea la ultimul ecran, adăugarea de widget-uri și pornirea sau oprirea Wi-Fi-ul cu un singur gest.

 

Acces la partea superioară a ecranului iPhone-ului cu o singură mână

 

Dacă ești nevoit să folosești telefonul cu o singură mână sau ai un iPhone de dimensiuni mari, poți accesa rapid pictogramele din partea de sus a telefonului fără a-ți întinde degetele, cu o opțiune numită „Accesibilitate” (Reachability). Astfel, ecranul se derulează în jos, astfel încât să nu fie nevoie să-ți folosești ambele mâini. Funcția este dezactivată în mod implicit, deci trebuie să faci acest lucru pentru a o activa: deschizi setările, atingi Reachability, apoi Touch. Apoi, activezi opțiunea Reachability. Acum că este pornită, folosești-o glisând rapid în jos, la marginea de jos a ecranului, potrivit cnbctv18.com.

 

Acces rapid la centrul de control

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Probabil știi deja cum să dai swipe up din partea de sus a ecranului de pornire. Acesta este motivul pentru care îți apar notificările recente.

Dar, dacă ai un iPhone cu buton de Home, este posibil să nu știi că poți, de asemenea, să glisezi în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. Aceasta deschide Control Center, care îți oferă controale de acces rapid la funcții comune. Îl poți folosi pentru a porni lanterna, pentru a recunoaște o melodie cu Spotify, pentru a controla luminile inteligente, pentru a comuta Wi-Fi sau Bluetooth pornit/oprit, pentru a lansa calculatorul și multe altele. Dar trebuie să-l configurezi astfel încât să conțină elementele potrivite.

Pentru a gestiona ceea ce apare în Control Center, procedează astfel: deschide setările, atinge Centrul de control și derulează în jos și atinge butonul verde de lângă orice opțiuni pe care dorești să le vezi când glisezi din partea dreaptă sus a ecranului.

 

Personalizarea dispozitivului cu widgeturi 

 

Poți plasa aplicații mini, numite widget-uri, pe ecranul de pornire. Dar există și o întreagă secțiune ascunsă dedicată widgeturilor.

Aceasta se află în stânga ecranului de pornire, astfel încât să îl accesezi dând swipe direct pe ecran. Îl poți personaliza cu orice aplicație care are widgeturi. Spre exemplu, cu o galerie foto și o pictogramă care arată durata de viață a bateriei rămasă pe iPhone, AirPods și Apple Watch.

Pentru widgeturile Apple încorporate și pentru câteva altele care au fost personalizate, trebuie să procedezi astfel: dă swipe spre dreapta pe ecranul de pornire până când vezi panoul widget cu bara de căutare deasupra. Apoi, derulează în jos și atinge butonul „Editează” în formă de oval, din partea de jos. Apasă butonul + din partea stângă sus, apoi alege widgetul pe care vrei să-l adaugi. Dă-i click pe “Adaugă widget”.

 

Căutare rapidă în toate cotloanele iPhone-ului

 

Poți căuta prin aplicații, web, hărți, dicționar, fișiere și multe altele, utilizând meniul de căutare universală al iPhone-ului. Poți face acest lucru glisând în jos din mijlocul ecranului de pornire. Vei vedea, de asemenea, sugestii Siri pentru cele mai frecvente acțiuni. Nu uita: glisarea din partea de sus-mijloc va reduce notificările, iar glisarea din partea dreaptă sus va duce în jos la Centrul de control.

 

Navigare rapidă între aplicații 

 

Poți schimba rapid aplicațiile sau le poți închide glisând în sus din partea de jos a ecranului și apoi ținând până când simți o vibrație ușoară. Dă-i swipe spre dreapta pentru a te deplasa prin aplicații. Atinge o aplicație pentru a comuta la aceasta sau glisează în sus pentru a o închide.

Poți comuta între aplicații, glisând doar la dreapta sau la stânga în partea de jos a ecranului. Deschide o aplicație și apoi glisează spre dreapta peste partea de jos. Va merge la ultima aplicație pe care ai deschis-o. Glisează spre stânga pentru a reveni sau dă-i swipe în continuare spre dreapta pentru a te deplasa între aplicații.

 

Cum poți reveni la ultimul ecran dintr-o aplicație

 

Poți face acest lucru glisând chiar de la marginea ecranului. Cel mai bun mod de a încerca acest lucru este să deschizi un site web, să mergi la un alt site și apoi să glisezi direct pe ecran. Te vei întoarce de unde ai început. Dacă dai swipe la stânga din partea dreaptă a telefonului, vei înainta din nou.

 

 

Citeşte mai multe despre:   iPhone,   telefon inteligent