Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Twitter blochează Marea Britanie și spionii MI5 de la a fura datele utilizatorilor săi!

Twitter blochează Marea Britanie și spionii MI5 de la a fura datele utilizatorilor săi!

Un articol de: - 26 Apr 2017, 14:13
Twitter blochează Marea Britanie și spionii MI5 de la a fura datele utilizatorilor săi! High-Tech

Twitter a blocat guvernul britanic și spionii săi domestici de la MI5 de la a accesa datele de cont ale unor potențiali teroriști, potrivit The Telegraph, citat de RT.

Twitter împiedică poliția și serviciile secrete să adune date din conturile utilizatorilor săi în încercarea de a depista potențiale atacuri teroriste, în ciuda presiunilor și criticilor guvernamentale la care compania a fost supusă. Twitter permite oficialilor să acceseze profilurile publice ale celor ce folosesc rețeaua socială, la fel de liber ca orice internaut, dar se opune oricărei ingerințe de supraveghere în propriul sistem.

În noiembrie, vice-președintele Twitter Chris Moody făcuse public angajamentul companiei sale pentru “dreptate socială.”A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

“Rapoarte apărute de curând cu datele utilizatorilor Twitter au provocat o reală îngrijorare. Pentru compania noastră, dreptatea socială este situată în centrul preocupărilor avute. Iar politica noastră în această privință este bine stabilită.” declara Chris Moody într-o postare de blog.

Moody s-a declarat înpotriva utilizării discriminatorii a programelor de decriptare a datelor personale ale utilizatorilor social media, considerând astfel de practici ”absolut de neacceptat și interzise.”  

Astfel, compania sa a blocat accesul poliției și al MI5 din a obține în mod ilegal date din conturile sale. “În următoarele luni veți vedea că ne extindem eforturile de securizare a rețelei și de folosire incorectă a datelor Gnip și APIs“, a declarat vice-președintele companiei.

Anterior Twitter blocase în mod similar accesul CIA coalizându-se cu Datamir, o companie specializată în protecția și prelucrarea datelor.  

Citeşte mai multe despre:   Twitter,   CIA