Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Twitter interzice în totalitate reclamele politice de pe platforma sa în contextul scandalului privind influenţare a alegerilor prin intermediul informaţiilor false

Twitter interzice în totalitate reclamele politice de pe platforma sa în contextul scandalului privind influenţare a alegerilor prin intermediul informaţiilor false

Un articol de: Sebastian Pricop - 31 Oct 2019, 11:02
Foto: pixabay.com High-Tech

Rețeaua de socializare Twitter a anunțat că va interzice toate reclamele politice de pe platforma sa din 22 noiembrie, conform Reuters.

Această decizie vine pe fondul presiunilor tot mai mari puse pe seama rețelelor de socializare pentru a bloca orice posibilitate de influențare a alegerilor prin intermediul informațiilor false.

”Am luat decizia de a opri toată publicitatea politică pe Twitter, la nivel global. Credem că răspândirea mesajelor politice trebuie câştigate, nu cumpărate”, afirmă într-un comunicat directorul general al Twitter, Jack Dorsey.

Aceasta măsură este una radicală care vine în contradicție cu gigantul Facebook care s-a angajat să ia măsuri pentru a combate dezinformările pe platforma sa, ca urmare a scandalului de la alegerile prezidențiale din 2016 din SUA, dar care a evitat să elimine reclamele politice de pe platformă.

Cu toate acestea, Facebook a luat decizia de a nu verifica veridicitatea reclamelor publicate de politicieni, ci doar pe aceea a reclamelor platformelor politice, provocând nemulţumirea candidaţilor democraţi în alegerile prezidenşiale din 2020, cum ar fi fostul vicepreşedinte Joe Biden şi senatoarea Elizabeth Warren.

Mark Zuckerberg a motivat această decizie prin faptul că nu vrea să îngrădească discursul public.

Citeşte mai multe despre:   Twitter,   Mark Zuckerberg,   Facebook
 
Loading...