Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Un computer Apple-1, asamblat manual de Steve Wozniak, a fost vândut la licitație pentru 950.000 dolari

Un computer Apple-1, asamblat manual de Steve Wozniak, a fost vândut la licitație pentru 950.000 dolari

Un articol de: - 23 Oct 2014, 19:43
Un computer Apple-1, asamblat manual de Steve Wozniak, a fost vândut la licitație pentru 950.000 dolari Foto: willegal.net High-Tech
Unul dintre primele computere Apple construite vreodată a fost vândut la o licitaţie din New York pentru 905.000 de dolari, o sumă record pentru o astfel de "antichitate" informatică, a anunţat casa de licitaţii Bonhams, citată de AFP.

Computerul Apple-1, unul dintre primele dispozitive informatice asamblate manual, în 1976, de Steve Wozniak, în garajul cofondatorului Apple Steve Jobs sau în camera surorii sale, a fost vândut cu aproape dublul sumei estimate înainte de licitaţie, a informat Bonhams.

Calculatorul a fost cumpărat de Muzeul Henry Ford din Dearborn, din statul american Michigan.

"Suntem încântaţi că am bătut un record în cadrul acestei licitaţii şi chiar şi mai încântaţi că (dispozitivul, n.r.) va avea o casă nouă în cadrul muzeului Henry Ford", a declarat Cassandra Hatton, responsabilă cu licitaţia dedicată istoriei ştiinţei, dând asigurări privind starea excepţională a computerului.

Computerul are placa de bază intactă, tastatura originală, un monitor produs de Sanyo, o sursă de alimentare cu energie electrică fabricată pe comandă şi închisă într-o cutie de lemn şi două magnetofoane originale.

Calculatorul Apple-1 este considerat avangarda revoluţiei computerelor personale, fiind primul astfel de computer preasamblat comercializat.

Computerul este unul dintre cele 50 de calculatoare asamblate manual de Steve Wozniak pentru a fi vândute de magazinul specializat ByteShop, în vara anului 1976, a anunțat casa de licitații.