Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech UE aprobă legislaţie care sancţionează DRASTIC platformele care nu elimină conţinutul extremist într-un termen limită

UE aprobă legislaţie care sancţionează DRASTIC platformele care nu elimină conţinutul extremist într-un termen limită

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Apr 2019, 14:36
UE aprobă legislaţie care sancţionează DRASTIC platformele care nu elimină conţinutul extremist într-un termen limită Sursă foto: Hepta.ro High-Tech

Uniunea Europeană a aprobat un proiect de lege care prevedere amendarea companiilor Facebook, Google şi Twitter, precum şi a altor platforme on-line, care nu şterg conţinutul extremist în cel mult o oră de la postare, relatează Reuters.

Proiectul de lege prevede amenzi de până la 4% din veniturile de la nivel global ale companiilor, existând temerea că o astfel de măsură ar putea afecta serios platformele mai mici. Uniunea Europeană şi-a susţinut, însă, poziţia precizând că în situaţia aplicării unei amenzi de 4% din veniturile globale, s-ar lua în calcul mărimea platformei respective.

Cum ar funcţiona sistemul?

Termenul limită de "o oră" începe din momentul în care platformele on-line (ex. Facebook) sunt notificate de autorităţile naţionale cu privire la existența continutului periculos.

Acea durată de timp nu a fost, însă, stabilită în mod arbitrar, potrivit oficialilor europeni, prima oră fiind cea mai vitală în răspândirea continului on-line. De altfel, s-a luat în calcul durata de timp în care a stat pe Facebook postarea bărbatului care a ucis 50 de persoane din două moschei situate în Noua Zeelandă.

Facebook a indicat că a şters 1,5 milioane de clipuri video care conţineau imagini din înregistrarea din Noua Zeelandă doar în primele 24 de ore de la postare.

Alte temeri legate de această lege priveşte faptul că, prin ştergerea conţinutului on-line, se elimină şi un mijoc al autorităţilor de a-i identifica pe creatorii lui.

Foto: Captură din înregistrarea postat pe Facebook de către autorul masacrului din Christchurch, Noua ZeelandăA stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !