Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech USA: Guvernul a invalidat decizia de interzicere a importului modelelor iPhone 4 și iPad 2 3G

USA: Guvernul a invalidat decizia de interzicere a importului modelelor iPhone 4 și iPad 2 3G

Un articol de: - 05 Aug 2013, 14:29
USA: Guvernul a invalidat decizia de interzicere a importului modelelor iPhone 4 și iPad 2 3G Foto: BusinessWeek.com High-Tech

Administrația Obama a invaldiat decizia adoptată de Comisia Internațională a Comerțului de la Washington prin care se interzice importul modelelor iPhone 4 și iPad 2 3G, în urma unei acțiuni intentate de Samsung Electronics.

Compania sud-coreeană acuza că produsele Apple încalcă un număr de brevete pe diverse tehnologii.

Decizia a fost invalidată acum din cauza ”efectelor acesteia asupra condiților competitivității în economia americană”, citează BBC News.

Guvernul american intervine pentru prima dată din anul 1987 într-o decizie de abitraj a comisiei (International Trade Commission - ITC). Atunci, preşedintele Ronald Reagan a răsturnat o decizie privind importul de chipuri de memorie pentru computere produse tot de Samsung.

Decizia administraţiei Obama nu este deloc un semn pozitiv şi ar putea descuraja viitoare litigii între companii, legate de drepturile de proprietate intelectuală pe diverse tehnologii.

Apple şi Samsung se judecă în 30 de ţări pe cinci continente, fiecare companie încercând să obţină interdicţii pe produsele rivale din considerente de încălcare a brevetelor de invenţie.

Citeşte mai multe despre:   apple,   Samsung