Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech VINE PESTE NOI! Anunţ de ULTIM MOMENT privind cometa interstelară Borisov. Când va fi momentul de MAXIM IMPACT

VINE PESTE NOI! Anunţ de ULTIM MOMENT privind cometa interstelară Borisov. Când va fi momentul de MAXIM IMPACT

Un articol de: B1.ro - 19 Sep 2019, 19:46
High-Tech

Astronomii din toată lumea monitorizează o cometă interstelară care se îndreptă vertiginos către sistemul nostru solar, cunoscută în acest moment ca drept C / 2019 Q4 (Borisov). Este pentru a doua oară în mai puțin de doi ani când văd un obiect care vine de pe altă stea spre ”cartierul” nostru cosmic. Este destul de misterioasă încât unii astronomi să înceapă să considere că ar putea fi desprinsă dintr-o civilizație extraterestră avansată, scrie The Atlantic, citat de Hotnews.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Acest al doilea obiect interstelar a fost identificat la sfârșitul lui august de către Gennady Borisov, un astronom amator din Crimeea.Observațiile făcute cu telescoape mai puternice au dezvăluit că această cometă se mișcă mult mai repede decât un obiect care orbitează soarele.

”Oumumua”, primul vizitator interstelar cunoscut, avea o excentricitatea de 1,2. Potrivit ultimelor date, această cometă are o excentricitate de 3,7. ”Vine cu siguranță din afara sistemuluinostru solar”, a spus Gareth Williams, un astronom de la Centrul pentru Astrofizică Harvard & Smithsonian.

Centrul încă nu a acordat cometei eticheta de ”interstelară, dar Williams și alți astronomi spun că dovezile de până acum nu pot fi negate.
LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Oumuamua, anterior cunoscută drept primul obiect interstelar observat, care a trecut prin Sistemul Solar, a fost reperată la 19 octombrie 2017 de telescopul Pan-STARRS 1 instalat pe Haleakalā, în Hawaii.

Cu o lungime de 400 de metri și o lățime de doar 40, în formă de țigară, misteriosul Oumuamua, nu emitea "semnale artificiale", potrivitcercetatorilor care cautau semnele ale unei inteligențe extraterestre.

A durat luni de zile pentru ca cercetătorii să concluzioneze că Oumuamua este probabil o cometă. O cometă are o poveste: când se apropie de soare, o parte din gheața sa se topește, producând o coadă strălucitoare de gaz și praf. Oumuamua a arătat semne de emisii de gaz, dar nu a avut o coadă inconfundabilă. 
ADIO, MIOARA ROMAN! DIN PĂCATE A CEDAT! OANA ROMAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI

C/2019 Q4 are. ”Comportamentul este clar”, spune Michele Bannister, astronom la Queen’s University Belfast.

Natura puțin complicată a cometei Borisov face ca Oumuamua să fie mai misterioasă. Cu toate acestea, C/2019 Q4 are secretele ei. Pare să fie mai mare decât Oumuamua, dar mărimea și forma ei nu sunt cunoscute deocamdată.

Este aproape de soare, astfel încât coada sa este vizibilă telescoapelor, dar tocmai coada împiedică observatorii să poată distinge conturul ei. Telescoapete vor fi capabile să cerceteze gazele C/2019 Q4 pentru a găsi indicii cu privire la compoziția sa.

”Este lucru va fi minunat în mod particular pentru a vedea dacă chimia este aceeași ca a cometelor din sistemul nostru solar”, a spus Karen Meech, astronom de la Institutul pentru Astroomie de la Universitatea din Hawaii.

Cometa se va putea vedea cel mai bine și va fi mai strălucitoare la mijlocul lui decembrie, când va fi mai aproape de soare. Dacă cometa nu se va rupe, cele mai bune și performante telescoape vor putea să o monitorizeze până în luna octombrie a anului viitor.

 
 
Loading...