Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Vodafone Germania, victima unei piraterii informatice de amploare: Datele a două milioane de clienți au fost furate

Vodafone Germania, victima unei piraterii informatice de amploare: Datele a două milioane de clienți au fost furate

Un articol de: - 12 Sep 2013, 15:03
Vodafone Germania, victima unei piraterii informatice de amploare: Datele a două milioane de clienți au fost furate Foto: reuters.com High-Tech

Vodafone Germania a fost victima unei piraterii informatice de amploare, relatează BBC News.

Datele persoanale a două milioane de clienți germani ai operatorului de telefonie mobilă, inclusiv coordonatele bancare ale acestora au fost furate.

Vodafone și-a anunțat clienții prin e-mail şi s-a declarat convinsă că furtul nu vizeazează nici numerele carddurilor bancare şi nici numerele de telefon mobil ale celor în cauză. În schimb, numele, adresele, datele de naştere şi coordonatele bancare au fost furate.

Doar "o cuunoaştere detaliată (a sistemului) şi o doză mare de energie infracţională" au permis piratarea acestor date "îngropate adânc în sistemul informatic", a anunțat compania.

Autoritățile au identificat un suspect, locuința acestuia fiind deja percheziționată.

Acest caz are loc în contextul în care germanii sunt profund destabilizaţi de dezvăluiri care curg, de la Edward Snowden, despre un presupus spionaj practicat în Europa de către serviciile de informaţii americane.  

Citeşte mai multe despre:   victima