Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Vrei să instalezi un sistem de supraveghere video? Optează pentru camerele IP!

Vrei să instalezi un sistem de supraveghere video? Optează pentru camerele IP!

Un articol de: B1.ro - 13 Mar 2019, 18:18
High-Tech

Deși camerele IP oferă cele mai noi tehnologii și cele mai bune imagini, de cele mai multe ori, ele sunt ocolite de către cei ce vor să instaleze un sistem video de securitate. De ce? Cel mai utilizat motiv este cel al costurilor, dar și faptul că ar fi ceva mai greu de utilizat. În rândurile de mai jos vom încerca să vă arătăm că lucrurile nu stau chiar și vom face asta cu ajutorul profesioniștilor de la magazinul online www.SKUT.ro, un magazin cu tradiție pe acest segment de piață.

Iată tot ce trebuie să știți despre camerele IP:

Deși la prima vedere pare complicat, acestea sunt extrem de ușor de utilizat. Trebuie să aveți cunoștințe minime în utilizarea unui calculator. Programele ce însoțesc aceste camere sunt ușor de utilizat și le veți stăpâni fără probleme într-un timp foarte scurt.

Rezoluție ridicată

Camerele IP sunt digitale de la un capăt la altul, calitatea imaginii captate fiind cu 25% mai mare decât cea captată de o cameră analog ce beneficiază de senzori de imagine similari.

Costul cablurilor este mai scăzut

De multe ori, camerele analog au nevoie pentru fiecare în parte, de trei cabluri: cablu video, cablu audio și cablu de conectare la curent electric. Camerele IP pot utiliza un singur cablu ce îndeplinește toate cele trei funcții, ba se pot conecta mai multe camere la același cablu. Asta înseamnă costuri mult mi reduse și manoperă mult mai puțină.

Update-uri

La fel ca și calculatoarele, camerele IP pot primi update-uri ce le poate îmbunătăți capabilitățile.

Eficientizare maximă

Acum, camerele IP vă pot alerta prin e-mail sau prin mesaje dacă se întâmplă ceva. De exemplu, dacă aveți o cameră ce are inclus și sistem de detectare a mișcării, în momentul în care aceasta se activează, vă poate trimite alerte pe telefon sau prin intermediul email-ului.

Securizarea datelor

Datele transmise de către aceste camere sunt criptate, pentru a asigura confidențialitatea acestora, eliminând nevoia de utiliza cabluri optice mult mai scumpe.

Integrare completă

Camerele de supraveghere IP pot fi integrate cu ușurință cu sistemele de alarmă existente, multe dintre acestea putând fi integrate și cu sitemele de control al accesului, și datorita standardelor existente în acest moment, camerele IP sunt din ce în ce mai compatibile cu produse create de companii diferite.

Acces de oriunde

La fel ca orice calculator, aceste camere supraveghere nu țin cont de distanța la care sunt aplasate. Puteți accesa înregistrarile sau puteți vedea în timp real ce se întâmplă de oriunde vă aflați, indiferent dacă sunteți pe telefon, la laptop sau pe tabletă.

Flexibilitate

Spre deosebire de camerele analogice, dacă doriți să adaugați camere suplimentare, nu este nevoie să achiziționați echipament suplimentar. Acest fapt poate aduce economii consistente dacă facem comparația cu camerele anologice unde trebuie să cumpărați un DVR nou chiar dacă doriți să adăugați o singură cameră în plus.

Înregistrarea obiectelor în mișcare

De multe ori, camerele analog produc o imagine în ceață când înregistrează un obiect în mișcare rapidă, datorită lipsei de focalizare. Această problemă nu se regăsește și la camerele IP, care sunt capabile să focalizeze fără probleme, chiar și când obiectele se mișcă cu viteze ridicate.

Costuri

Deși prețul inițial poate fi mai ridicat la camerele IP decât la cele analogice, pe termen mediu și lung, costurile sunt mult mai scăzute, putând ajunge în cele din urmă chiar și la jumătate din costurile produse camerele analogice.

 
 
 
Loading...