Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech WhatsApp combate fake news-urile. Ce va face noua funcție a aplicației

WhatsApp combate fake news-urile. Ce va face noua funcție a aplicației

Un articol de: Andrei Ștefan - 05 Aug 2020, 17:06
WhatsApp combate fake news-urile. Ce va face noua funcție a aplicației High-Tech

Aplicația WhatsApp va veni cu o nouă funcție, destinată combaterii informațiilor de tip fake news.

Astfel, în noul update, se va regăsi o bară de căutare disponibilă doar pentru mesajele redirecţionate, pentru a le verifica veridicitatea. Mai exact, dacă un expeditor trimite o ştire primită de la altcineva, destinatarul va putea verifica dacă acea știre este adevărată.

„Creăm o metodă simplă de a verifica aceste mesaje prin apăsarea unui buton în formă de lupă în chat. Oferind astfel o cale mai uşoară de a căuta aceste mesaje care au fost redirecţionate de mai multe ori, putem ajuta oamenii să găsească mai multe surse de informaţii despre materialul primit”, au declarat reprezentanţii WhatsApp.


Noutăți pentru utilizatorii WhatsApp


O altă funcție recentă a aplicației este cea care permite utilizatorilor să adauge contacte noi, care nu se regăsesc nici în agenda telefonului, prin scanarea codurilor QR.

Așadar, fiecare utilizator de WhatsApp va avea propriul cod QR, pe care-l găseşte la Settings. De asemenea, fiecare utilizator va putea scana codul altui utilizator pentru a-l adăuga pe lista de contacte.

Funcţia de scanare se găseşte în acelaşi loc unde este disponibilă funcţia de adăugare a unui nou contact. Deosebirea este că acum există posibilitatea scanării codurilor QR.

Noua facilitate permite adăugarea mult mai rapidă şi mai comodă a contactelor. În loc să scrie la tastatură datele de contact, utilizatorul le importă automat acum, prin scanarea codurilor.

O altă noutate pentru aplicaţia mobilă constă în sticker-ele animate pe care utilizatorii le pot folosi acum pentru reacţii în cadrul discuţiilor.

De asemenea, WhatsApp a adăugat un buton pentru realizarea apelurilor video în cadrul grupurilor la care participă până la 8 utilizatori - aceasta este limita de participanţi la apelurile video realizate cu WhatsApp.Horoscop Alina Bădic // Horoscopul CHINEZESC pentru luna Cocoșului


WhatsApp, Messenger și Instagram, unificate într-un singur serviciu


Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram vor fi comasate într-un singur serviciu despre care va vorbi întreaga lume. Toate trei rețele de socializare vor rămâne însă aplicaţii de sine stătătoare, dar vor fi legate, astfel încât utilizatorii să poată comunica între ei indiferent dacă au sau nu conturi pe celelalte servicii, transmite La Repubblica.

Facebook motivează mişcarea prin faptul că doreşte să ofere servicii de mesagerie rapide şi simple, dar care să fie şi private.

”Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram vor fi construite pe o nouă tehnologie de mesagerie care va permite trimiterea de mesaje, fotografii şi clipuri video de pe o aplicaţie pe alta. Procesul nu va fi unul simplu, iar implementarea lui ar putea avea loc la începutul anului viitor.”, spunea Mark Zuckerberg.â

Astfel, au început deja manevrele pentru crearea unei superchat care va reuni miliarde de utilizatori. 

Citeşte mai multe despre:   WhatsApp