Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech WhatsApp lansează apelurile audio și video pentru desktop

WhatsApp lansează apelurile audio și video pentru desktop

Un articol de: George Lupu - 04 Mar 2021, 15:00
WhatsApp lansează apelurile audio și video pentru desktop High-Tech

Aplicația pentru desktop a WhatsApp, valabilă pentru Mac și PC, poate primi apeluri vocale și video, a anunțat compania, oferind apeluri criptate către alți utilizatori WhatsApp atât pe computere, cât și pe dispozitive mobile.

Apelurile vocale și video nu sunt o idee nouă pentru WhatsApp: aplicațiile mobile pentru Android și iOS oferă deja această funcție, iar WhatsApp a început să lanseze funcția de apelare desktop către un grup mic de utilizatori la sfârșitul anului trecut.

Dar lansarea de astăzi înseamnă că funcția este acum disponibilă pentru toți utilizatorii WhatsApp de pe desktop, ceea ce face ca apelarea să devină o caracteristică mai omniprezentă pe toate dispozitivele WhatsApp.

Apelurile audio și video făcute cu versiunea de desktop vor fi criptate, la fel ca cele inițiate de pe dispozitivele mobile, iar WhatsApp nu scapă prilejul de a aminti acest lucru, mai ales după ce a pierdut mai multe milioane de utilizatori, ca urmare a modificării politicilor privind gestionarea datelor personale. Dacă la finele anului trecut a avut loc o pre-lansare, în care s-a dat acces unui număr limitat de utilizatori, acum toți utilizatorii WhatsApp au, sau vor avea cât de curând, acces la noile facilități.

Pentru a utiliza noua funcție de apel video, va trebui să configurați aplicația desktop WhatsApp fie pe Mac, fie pe PC, ceea ce necesită să fiți deja utilizator WhatsApp pe mobil. D

upă ce ați instalat aplicația pe computer, utilizatorii vor scana un cod QR pentru a se conecta la aplicația desktop, după care vor putea utiliza versiunea desktop WhatsApp a contului lor obișnuit.