Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech WhatsApp: O scăpare din procesul de autentificare permite blocarea oricărui utilizator

WhatsApp: O scăpare din procesul de autentificare permite blocarea oricărui utilizator

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Apr 2021, 10:03
WhatsApp: O scăpare din procesul de autentificare permite blocarea oricărui utilizator Foto: Pixabay High-Tech

Orice persoană poate forţa blocarea unui utilizator de WhatsApp, dacă ştie numărul de telefon al acestuia. Experţii în securitate cibernetică au descoperit o metodă de atac pe WhatsApp, prin care device-ului victimei îi poate fi blocată accesarea propriul cont, fiind un atac banal, în cadrul căruia se profită de două probleme diferite din cadrul sistemului de autentificare folosit de aplicație.

Așadar, primul pas este blocarea trimiterii codurilor de confirmare a identităţii. Atacatorul va încerca să se autentifice cu numărul de telefon al victimei de mai multe ori. La fiecare încercare, pe numărul victimei, va fi trimis codul din 6 cifre, prin care se confirmă identitatea.

Victima va primi codurile, însă nu va avea ce să facă cu ele, fiind deja autentificat. După un anumit număr de încercări, WhatsApp va bloca trimiterea codurilor pentru 12 ore.

Ulterior, atacatorul trimite un email serviciului de suport de la WhatsApp în care pretinde că nu mai are drept de acces la propriul cont şi îi este cerut numărul de telefon (pe care îl cunoaşte). La acest moment este declanşat un proces automat de migrare, respectiv contul este blocat pe telefonul victimei şi activat pe cel al atacatorului.

Atacul este posibil inclusiv atunci când este activat sistem de autentificare în doi paşi din WhatsApp, dar nu şi dacă utilizatorul adaugă aici propria adresă de email, scrie News.ro.

Aplicația include opţiunea 2FA, prin care activarea unui dispozitiv poate fi condiţionată de un cod PIN suplimentar, ştiut doar de utilizator, dar şi o adresă de email. Dacă în setările privind autentificarea în doi paşi din WhatsApp se adaugă şi adresa proprie de email, procesul de migrare de pe un dispozitiv pe altul se va face doar pentru cererile care vin de pe adresa de email specificată.

 

 

Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeşte mai multe despre:   WhatsApp