Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Yahoo investighează o posibilă breșă în servere după ce date a 200 de milioane de utilizatori ar fi fost scurse în online

Yahoo investighează o posibilă breșă în servere după ce date a 200 de milioane de utilizatori ar fi fost scurse în online

Un articol de: - 03 Aug 2016, 16:41
Yahoo investighează o posibilă breșă în servere după ce date a 200 de milioane de utilizatori ar fi fost scurse în online Foto: wsj.com High-Tech

Yahoo investighează o posibilă breșă în serverele sale după ce numele, parolele și datele de naștere a circa 200 de miioane de utilizatori au ajuns în online, informează UPI.

Informațiile ar fi din 2012 și sunt puse în vânzare de un hacker cunoscut sub numele de ”Peace” pentru trei monede virtuale Bitcoin, adică aproximativ 1.860 de dolari.

''Yahoo lucrează intens pentru păstrarea siguranței utilizatorilor și îi încurajează întotdeauna pe utilizatori să aibă parole puternice și să folosească parole diferite pentru diferite platforme'', a transmis gigantul informatic într-un comunicat.

Alan Woodward, expert în securitate cibernetică la Universitatea Surrey din Anglia, a susținut că experții încearcă să descopere dacă scurgerea de informații este reală sau nu, dat fiind că săptămânile trecute au mai fost cereri de anumite descărcări de date similare care s-au dovedit a fi false ori au fost date vechi.

Portalul Motherboard a transmis că a reușit să obțină câteva din datele puse în vânzare, dar majoritatea corespundeau unor conturi de Yahoo Mail care nu mai funcționau.

Citeşte mai multe despre:   Yahoo,   hacker