Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Fostul director pentru securitate de la Facebook a fost angajat de Zoom pentru a îmbunătăți protecția datelor personale ale utilizatorilor

Fostul director pentru securitate de la Facebook a fost angajat de Zoom pentru a îmbunătăți protecția datelor personale ale utilizatorilor

Un articol de: Roxana Mirea - 09 Apr 2020, 12:39
Fostul director pentru securitate de la Facebook a fost angajat de Zoom pentru a îmbunătăți protecția datelor personale ale utilizatorilor sursa Foto: engnews24h.com High-Tech

Alex Stamos, fostul director pentru securitate de la Facebook, a fost angajat de Zoom Video Communications Inc pe postul de consilier. De asemenea, Zoom a înființat un consiliu consultativ pentru a îmbunătăţi protecţia datelor şi securitatea în contextul îngrijorărilor la nivel mondial cu privire la aplicația Zoom, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Alex Stamos, angajat de Zoom Video Communications Inc pe postul de consilier

Zoom este o aplicație dedicată apelurilor video între utilizatori și este folosită de milioane de oameni din întreaga lume. Mai ales acum, în contextul răspândirii coronavirusului, a măsurilor luate din această cauză și a faptului că foarte mulți oameni au ales să se autoizoleze la domiciliu, aplicația a fost folosită de profesori pentru cursurile online sau pentru întâlnirile de afaceri. Însă, informațiile recente care au pus la îndoială practicile companiei privind protecţia vieţii private i-au speriat pe investitori, ştergând peste o treime din capitalizarea bursieră record a Zoom.

Alex Stamos, prin câteva postări pe rețeua de socializare Twitter de la sfârșitul lui martie, a cerut aplicației Zoom să fie mai transparentă și să pună bazele unui sistem de securitate dacă vrea să depășească această „criză”. Aceste mesaje se pare că au funcționat pentru că directorul general al Zoom Video Communications Inc, Eric Yuan, l-a sunat pe Alex Stamos şi i-a propus să ajute compania să îşi îmbunătăţească protecţia datelor, siguranţa şi securitatea pentru ca aplicația să poată recâștiga încrederea utilizatorilor.


Mai multe companii au interzis folosirea aolicației Zoom

Încrederea pe care ar fi trebuit s-o ofere aplicația Zoom a fost sub semnul întrbării de mai multe companii care au luat decizia de a rerstricționa utilizarea acesteia în scopuri profesionale. De exemplu, Taiwan şi Germania au restricţionat folosirea aplicaţiei, iar şeful SpaceX, Elon Musk, a interzis angajaţilor să o foolosească din cauza problemelor de securitate pe care aplicația le are.

Zoom concurează cu Teams (aplicaţia Microsoft) şi cu Webex (de la Cisco) și a înregistrat o creștere record în martie a acțiunilor. În prima lună a primăverii, numărul zilnic de utilizatori ai aplicației Zoom a depășit 200 de milioane, asta de la precedentul nivel maxim de zece milioane, a anunţat directorul general Eric Yuan.

Însă, din cauza informațiilor recente care au pus la îndoială practicile companiei în legătură cu protecția vieții private i-au speriat pe investitori. Aceștia au șters peste o treime din capitalizarea bursieră record a Zoom. În predeschiderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri a Bursei de la New York, acţiunile au urcat cu 8%.


„În timp ce ne aşteptăm la o creştere modestă a numărului de noi clienţi, mare parte din recenta creştere se va dovedi efemeră, ea vine de la utilizatorii care folosesc gratuit aplicaţia şi din educaţie, şi e dificil de evaluat impactul", au susținut analiştii de la Credit Suisse.

În ceea ce privește aceste probleme pe care aplicația le are, săptămâna trecută și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a avertizat că aplicația Zoom prezintă o serie de vulnerabilități și funcții ascunse care pot pune în pericol securitatea datelor persoanel.

 

Citeşte mai multe despre:   Zoom,   Facebook