Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Inedit Migrația musulmană, un plan pentru ISLAMIZAREA lumii? Despre TEORIA CONSPIRAȚIEI, în cel mai complet studiu făcut vreodată

Migrația musulmană, un plan pentru ISLAMIZAREA lumii? Despre TEORIA CONSPIRAȚIEI, în cel mai complet studiu făcut vreodată

Un articol de: B1.ro - 23 Noi 2018, 17:47
sursă foto: How Stuff Works Inedit

Aproape o treime din cei care au votat pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană consideră că migrația musulmană face parte dintr-un complot mai mare pentru a islamiza Regatul Unit, relatează The Independent.

„Percepția conspiraționistă cum că Guvernele ascund, în mod deliberat, adevărul despre nivelurile de migrație par să fie susținute de o parte importantă de populație, în cea mai mare parte a Europei, precum și în Statele Unite”, a afirmat dr. Hugo Leal, unul dintre artizanii studiului.

Afirmațiile fac parte dintr-un studiu realizat de Universitatea Cambridge și YouGov, despre care cotidianul britanic spune că este „cea mai exhaustivă analiză a teoriilor conspirației făcută vreodată”, fiind pentru prima oară când lumea academică se concentrează pe încrederea în media sau pe teoriile conspirației din toată lumea.

Studiul, finanțat de Leverhulme Trust, s-a desfășurat pe o perioadă de șase ani, vizând populația din nouă state ale zonei euroatlantice: Marea Britanie, SUA, Franța, Polonia, Italia, Germania, Portugalia, Suedia și Ungaria.

În cadrul lucrării, cercetătorii au definit teoria conspirației ca fiind credința că anumite personaje au conspirat în secret să facă ceva, în general ceva ilegitim sau malefic. Respondeții au fost întrebați despre 10 teorii cunoscute, după cum au fost relevate de studiu.

Printre rezultatele lucrării se numără următoarele:
- Cei pro-Brexit (12%) sunt de șase ori mai predispuși să creadă că schimbările climatice sunt o „vânătoare de vrăjitoare” decât cei anti-Brexit (2%), deși numărul acestora pălește în comparație cu susținătorii lui Trump care cred acest lucru (47%)
- Numărul celor care cred că efectele vaccinurilor sunt negative și că sunt ascunse publicului în mod deliberat este dublu în tabăra pro-Brexit (13%), în comparație cu cei din tabăra anti-Brexit care cred asta (5%)
- O proporție de 15% printre fanii Brexitului, precum și 11% dintre fanii UE sunt de acord cu următoarea afirmație: „Indiferent de cine se ocupă în mod oficial de conducerea Guvernelor și a altor organizații, există un grup unic de persoane care controlează în secret desfășurarea evenimentelor și controlează lumea împreună”.
 

Citeşte mai multe despre:   marea britanie,   uniunea europeana,   teoria conspiratiei
 
 
Loading...