Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Inedit SECRETE REGALE: Ce ascunde conacul Frogmore, locuința unde Prințul Harry și Meghan Markle vor să se mute

SECRETE REGALE: Ce ascunde conacul Frogmore, locuința unde Prințul Harry și Meghan Markle vor să se mute

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 09:28
Inedit

Conacul Frogmore oferă o soluție elegantă pentru cerințele exigente ale lui Meghan Markle și Prințului Harry, iar locuința a fost folosită de cuplul regal în pozele făcute cu ocazia logodnei, scrie Click.ro.

Conacul Frogmore, locul unde cuplul regal se va muta, este un încărcat de tradiție, pentru că locuința are o istorie remarcabilă. De-a lungul timpului, conacul a găzduit personalități excepționale din trecutul britanic, astfel că Meghan Markle și Prințul Harry riscă să fie înghițiți de poveștile celebre care învăluie acest domeniu.

Chiar Regina Victoria a fost una dintre personalitățile care au locuit în Conacul Frogmore. Mai mult decât atât, relația sa cu unul dintre servitorii săi mai exotici, Abdul Karim, a generat unul dintre cele mai mari scandaluri din jurul Casei Regale a Marii Britanii.

Deși membrii Casei Regale îl luaseră la ochi pe Karim și îl considerau un șarlatan, Victoria nici nu voia să audă! Cei doi se cunoscuseră în anul 1887, atunci când Regina Victoria avea 68 de ani, fiind împărăteasa Indiei deja de un deceniu.

Victoria a Regatului Unit era fascinată de modul în care trăiesc indienii de rând și, prin urmare, Karim și-a făcut loc rapid în viața sa, stând tot timpul în preajma ei și împlinindu-i orice dorință. Cu timpul, cei doi au devenit extrem de apropiați, poate chiar inseparabili.

Ba mai mult, Regina Victoria l-a decorat pe Abdul Karim și l-a făcut companionul său, iar el a învățat-o cum se face puiul curry. Ordinul Reginei în acest sens n-a întârziat să apară, astfel că, la porunca sa, acest fel tradițional indian de mâncare a intrat în meniul regal britanic.

Cu toate acestea, după moartea Reginei, în anul 1901, Abdul Karim a fost șters din istoria Casei Regale, iar scrisorile pe care cei doi și le-au trimis au fost arse. În plus, toate referințele pe care Regina Victoria le-a făcut despre Abdul în jurnalul său personal au fost șterse, iar acesta a fost dat afară din casă și deportat în India.

În anii de după, conacul Frogmore, care se află pe domeniul Castelului Windsor, a devenit refugiul regalităților britanice exilate. 

Fortul Belvedere, dincolo de Marele Park Windsor, acolo unde Eduard al VII-lea a semnat abdicarea de la tron în schimbul căsătoriei cu Wallis Simpson, amanta sa, sau Mausoleul Regal, acolo unde trupul neînsuflețit al Reginei Victoria a fost depus lângă cavoul Prințului Albert, sunt doar câteva dintre locurile pline de istorie din proximitatea conacului Frogmore.

Citeşte mai multe despre:   printul harry,   meghan markle,   conacul frogmore
 
 
Loading...