Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Ceaușescu trebuia executat, nu judecat. Asta a fost aproape singurul punct pozitiv al acelor zile (VIDEO)

Radu Banciu: Ceaușescu trebuia executat, nu judecat. Asta a fost aproape singurul punct pozitiv al acelor zile (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 08 Apr 2019, 23:52
captură B1TV Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de luni seară a emisiunii Lumea lui Banciu, trimiterea în judecată a Dosarului Revoluției după aproape 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

"Am spus-o și o întăresc și acum: Ceaușescu trebuia executat, nu judecat. Asta nu a fost o problemă a Revoluției că el nu a fost măcelărit. Asta a fost aproape singurul punct pozitiv al acelor zile, pentru că odată cu împușcarea lui și a Elenei Ceaușescu s-a terminat. Din momentul respectiv, cei care îl susțineau, Armata, Securitatea și care mai era acolo, au încheiat. Au depus practic armele, foarte puține focuri s-au mai tras după 25 decembrie 1989. 

Țara, în sfârșit, de atunci, o apuca pe alt făgaș, pe altă linie. Am avut ocazia să ne schimbăm radical. Și aici nu sunt de acord cu ce se vehiculează în momentul de față. În 1990 au avut loc alegeri libere în România, cât se putea să fie ele de libere la momentul respectiv. Am avut candidați, nu au fost trei PSD-iști. Nu au candidat Dragnea, Dăncilă și Nicolicea. A candidat Iliescu, cel care a apărut primul la televizor, și cu doi domni pe care nu îi cunoșteam și veneau din altă lume. A fost o posibilitate pentru cetățeanul român, dacă el își merita locul în timp și spațiu, să facă o alegere. El putea să îl aleagă pe Ion Rațiu sau Radu Câmpeanu, ceea ce nu ar fi avut nicio legătură cu vechiul regim. Oamenii l-au ales pe Ion Iliescu, care fusese la un moment dat prietenul lui Ceaușescu, făcuse parte din garda personală până când nea Nicu l-a îndepărtat și ăsta și-a preluat accentul de dizident, se știa multe despre el", a comentat Radu Banciu

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Nicolae Ceausescu,   Ion Iliescu
 
 
 
Loading...