Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre discuţia pe care a avut-o cu Charles Aznavour: "Mi-a spus direct că îi detestă pe români" (VIDEO)

Radu Banciu, despre discuţia pe care a avut-o cu Charles Aznavour: "Mi-a spus direct că îi detestă pe români" (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 01 Oct 2018, 23:52
Radu Banciu, despre discuţia pe care a avut-o cu Charles Aznavour: "Mi-a spus direct că îi detestă pe români" (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a povestit în ediţia de luni a emisiunii Lumea lui Banciu despre cum a avut ocazia să vorbească cu Charles Aznavour, marele artist francez de orgine armenă care a decedat la vârsta de 94 de ani.

"A filmat şi la Bucureşti, celebrul Moş Goriot care a fost un eşec finalmente cinematografic şi unde prestaţia lui nu a ieşit în evidenţă. Dar atunci am avut ocazia să vorbesc cu el la hotelul Hilton unde se caza. Într-o situaţie neverosimilă pentru mine, nu pentru cei care îl invitau gen Andreea Esca la ProTV unde am înţeles că a fost. Dar era simplu să îl invite o televiziune, eu l-am sunat pur şi simplu în camera de hotel, fiind un jurnalist cu vechime de 2 ani în presa sportivă. Evident că am sunat la recepţie la hotel şi ăia nu voiau să îmi dea camera lui. Mi-au spus că nici nu au auzit vreodată de nenea ăsta, aşa cum face ori hotel nu voiau să îţi dea legătura în cameră pentru că cine erai tu, nu erai anunţat. 

Până la urmă, tot insistând, am găsit pe unu sau una care mi-a făcut legătura în silă. El care nu făcea niciodată nimic când se ducea în deplasare decât se odihnea, (...) şi exact la prima sonerie a şi ridicat telefonul. Eu i-am explicat încercând să nu mă bâlbâi, într-o franceză impecabilă, că sunt un jurnalist sportiv, că nu am nicio treabă cu filmul la care lucrează, dar totuşi ziarul nostrul ar vrea să aibă onoarea să stea de vorbă şi el a fost foarte amabil şi mi-a zis 'cum să nu' deşi mi-a zis din capul locului că nu i-a plăcut niciodată sportul şi dacă întreb de sport o să răspundă cu da şi nu.

Am încercat să îl întreb despre film, despre carieră, cât am putut să vorbesc la telefon câteva minute totuşi bune. (...) Mi-a povestit multe despre Armenia şi, ce mi s-a părut foarte  interesant şi regăsesc în ce spune presa mondială, era un tip foarte direct şi franc cum nu există, mi-a spus direct că îi detestă pe români. Deşi nu ne cunoaşte foarte bine ca popor şi-a dat seama din puţin că românul nu iubeşte munca, nu este un individ care să aibă chemarea către ceva. Sigur, nu am putut decât să îi dau dreptate, el spunând în balanţă că în Armenia dacă te duci şi arunci o monedă în sus, toţi sar, îţi pupă mâna, dar după te întreabă dacă nu ai şi ceva de muncă. Pe când, la noi, dacă arunci o monedă în aer, oamenii vor lua moneda, nu îţi vor pupa mânca şi vor pleca cu ei. Trebuie să recunoaşteţi că avea dreptate omul, deşi nu era un cunoscător al situaţiei", a povestit Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.