Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Cât de prost să fii să spui că printr-o lovitură de stat treci de la socialism la capitalism? (VIDEO)

Radu Banciu: Cât de prost să fii să spui că printr-o lovitură de stat treci de la socialism la capitalism? (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 09 Apr 2019, 23:55
Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediţia de marţi seară a emisiunii Lumea lui Banciu, comentariile apărute după ce a afirmat, luni, că în decembrie 1989 a fost revoluţie şi nu lovitură de stat precum spun unii.

"Asta e întrebarea genetică pentru ultimii 30 de ani: ce a făcut statul pentru această ţară? Că Ceauşescu ştim, făcea. El a lăsat în urma, lui dincolo de porcăriile alea, a rămas în urma lui câte ceva, câte un ciot de drum. Lucruri pe care ultimii 30 de ani de putere, de stăpânire democratică (...) Am văzut că mă înjurau ei unii că am vorbit de Revoluţie şi mi-am spus părerea la televizor. Asta este, înţelege fiecare ce vrea.

Cât de prost să fii să spui că printr-o lovitură de stat treci de la socialism la capitalism? Se vede că nu aţi citit istorie. Vă mai trimit odată să studiaţi înainte să veniţi şi să comentaţi în asemenea mod ce discutăm noi la televizor. Ar fi o premieră la nivel mondial ca unde în lumea asta să se fi întâmplat aşa ceva. Asta demonstrează că, de fapt, a fost o revoluţie şi nu o lovitură de stat. Nu poţi să faci o lovitură de stat trecând din comunism în capitalism. Indiferent de interesele pe care le aveţi sau poate aţi fost manipulaţi nu îmi puneţi mie în cârcă greşelile istoriei că nu le-am comis eu. Asta a fost o revoluţie autentică. A fost confiscată ulterior, sigur, de prostănaci, dar asta am spus eu", a afirmat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu
 
 
 
Loading...