Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: În 2018, dacă ai terminat o școală în România, riști să nu cunoști nimic despre nimic (VIDEO)

Radu Banciu: În 2018, dacă ai terminat o școală în România, riști să nu cunoști nimic despre nimic (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 02 Mai 2018, 08:24
Radu Banciu: În 2018, dacă ai terminat o școală în România, riști să nu cunoști nimic despre nimic (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediţia de marți seară a emisiuniiLumea lui Banciu despre calitatea școlii românești și criza forței de muncă. 

”Cică trecem prin cea mai mare criză a forței de muncă din istorie. Nu mai sunt muncitori de calitate în România. După ce s-au războit pe salari și facilități, multe companii își pregătesc acum singure viitorii angajați încă de pe băncile școlii, se arată într-o analiză Keysfin. Ăștia spun că, în momentul de față, învățământul românesc, neavând absolut nicio orientare, nu e bun de nimic și nu-ți folosește la nimic. Asta, din păcate, este terifiant, dar este adevărat. 
În 2018, dacă ai terminat o școală în România, indiferent care este ea, riști să nu cunoști nimic despre nimic. Deci să nu-ți folosească la nimic tot ce ai învățat în școală. În primul rând, pentru că în proporție de 90% ești un semianalfabet, adică dacă ar trebui să-ți scrii numele, să scrii două-trei cuvinte după dictare, n-ai fi în stare s-o faci.

Nu-ți folosește școala la nimic, pentru că device-urile, în general industria IT-ului, nu se învață la școală. Asta poți s-o înveți de acasă, mai ales dacă te naști cu talentul ăsta. La școală sunt tot aceleași discuții tâmpe la literatura română, tot aceleași amenințări, învățătorii și profesorii îi amenință pe elevi, le vorbesc urât, și asta chiar la școlile de elită în București. Dacă a rămas aceeași atmosferă, evident nu duce la nimic. 

Deci trebuie să rămânem raționali, în ciuda faptului că părinții parcă sunt apucați de streche. Toți sunt înnebuniți, când începe anul școlar, să-i ducă la nu știu ce centre pe copii, încercând o îngrășare din asta a porcului în ajun. Adică copilul, care nu are nicio veleitate din asta, e dintr-odată propulsat de la o grădiniță de stat lamentabilă într-o școală cu mari pretenții. El nu va asimila niciodată, pentru că părinții n-au experiența să-l ghideze spre așa ceva. Ei abia știu să citească numele școlii. Sunt tot mai multe școli din astea cu nume străine la care dai mulți bani și te lauzi apoi la terasă, dar copilul o apucă pe o arătură care nu duce la nimic.

Ideea nu e că ia note mari sau nu, ci că el când termină școala nu știe nimic”, a afirmat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Lumea lui Banciu,   Radu Banciu