Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Condamnat la închisoare, Cristian Popescu Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Radu Banciu: Justiția din România e pentru imbecili (VIDEO)

Condamnat la închisoare, Cristian Popescu Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Radu Banciu: Justiția din România e pentru imbecili (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Iun 2020, 00:26
Condamnat la închisoare, Cristian Popescu Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Radu Banciu: Justiția din România e pentru imbecili (VIDEO) Lumea lui Banciu

Justiția din România e făcută pentru imbecili, este concluzia lui Radu Banciu, după ce Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a decis să candideze pentru Primăria Sectorului 5, deși a fost condamnat la opt ani și șase luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”.

 

Radu Banciu: Justiția din România e făcută pentru imbecili

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Radu Banciu a comentat în cheie ironică decizia lui Cristian Popescu Piedone de a candida la Primăria Sectorului 5, în ciuda faptului că a fost condamnat, ce-i drept în primă instanță, la opt ani și șase luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”.

„O să spună unii că se pregătește de pârnaie. A luat opt ani și jumătate în primă instanță. Are două - trei facultăți Piedone. Cele ale vieții, care sunt cele mai importante. 

Uitați-vă la el... Zici că e un controlor din ăsta de bilete într-un tren din ăla regional, în Austria. Nu-l mai recunoști tată...

”Un condamnat la închisoare vrea la Primărie” - titlul din Libertatea. Titluri din astea, ca să-ți ia ochii. Ei, și ce? Dacă asta e justiția din România? E făcută pentru imbecili, nu pentru oameni sănătoși la cap. 

Da, domnule, vrea, dar ați auzit discursul lui: vrea să se ducă în secolul 5... pardon, sectorul 5 vrea să-l ducă în secolul 21.  Asta e misiunea lui. Nici marii exploratori, marii navigatori din secolele 5-17 n-aveau un obiectiv mai măreț decât ăsta. Sigur, e aproape imposibil, dar omul își propune ținte înalte”, a afirmat Radu Banciu, în ediția de joi seară a emisiunii Lumea lui Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Condamnat la închisoare, Piedone candidează la Primăria Sectorului 5

 

Cristian Popescu Piedone și-a lansat miercuri candidatura pentru Primăria Sectorului 5,  sub sloganul „După treizeci de ani, trebuie să trăim în sectorul 5 ca la oraș”.

„Pare ireal, așa-i, dar chiar dacă am ajuns la jumătatea anului 2020, la noi, aici în sectorul 5, sunt 31 de străzi de pământ, ca în cătunele ascunse din vremea străbunicilor. După treizeci de ani, trebuie să trăim în sectorul 5 ca la oraș”, a transmis Piedone, într-un comunicat al Partidului Puterii Umaniste.

Acesta a încercat să candideze la Primăria Sectorului 4, la precedentele alegeri locale, cele din 2016, dar candidatura sa a fost respinsă de Tribunalul București. Nu pentru că era vizat în acest dosar penal, ci din rațiuni birocratice care țineau de partidul ce îl susținea.

 

Cristian Popescu Piedone, 8 ani și jumătate de închisoare în dosarul ”Colectiv

 

La mijlocul lunii decembrie 2019, Tribunalul București a pronunțat prima decizie pe dosarul ”Colectiv”. 

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare. Cei trei patroni ai clubului bucureștean, Paul Gancea, Alin Anastasescu și Costin Micu, au fost condamnați fiecare la câte 11 ani și 8 luni. Daniela Niță, care deținea firma de artificii, a primit 12 ani și 8 luni de închisoare. Acestea sunt doar câteva dintre condamnările pronunțate atunci de către judecătorii Tribunalului București.

Instanța a mai stabilit daune morale și materiale de câteva zeci de milioane de euro pentru rudele victimelor.

Primul termen al apelului a fost fixat abia pe 18 septembrie 2020, deși mai sunt două luni până când se intră în vacanța judecătorească.

64 de oameni au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015. O a 65-a persoană s-a sinucis ulterior, de dragul persoanei iubite pe care o pierduse.
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Cristian Popescu Piedone,   Colectiv