Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu CORONAVIRUS | Radu Banciu: Am devenit una dintre cele mai periculoase țări din Europa. Pașii greșiți se întorc împotriva noastră (VIDEO)

CORONAVIRUS | Radu Banciu: Am devenit una dintre cele mai periculoase țări din Europa. Pașii greșiți se întorc împotriva noastră (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Iun 2020, 08:37
CORONAVIRUS | Radu Banciu: Am devenit una dintre cele mai periculoase țări din Europa. Pașii greșiți se întorc împotriva noastră (VIDEO) Lumea lui Banciu

Modul în care evoluează epidemia de coronavirus în România ne-a făcut să devenim una dintre cele mai periculoase țări din Europa la momentul de față, a susținut Radu Banciu, în ediția de luni seară a emisiunii Lumea lui Banciu. Reacția românilor în fața pericolului COVID-19 demonstrează că aceștia nu știu să se informeze și toți pașii greșiți pe care îi fac se vor întoarce împotriva lor, a mai spus jurnalistul. Acesta a mai remarcat faptul că oamenii care neagă existența virusului sunt în proporție de 99% marginalii societății, oamenii care n-au făcut niciodată nimic și în care nimeni n-a avut niciodată încredere.

 

Criza COVID-19 în România. Radu Banciu: Situația e într-o degringoladă fără de sfârșit. Toți ăștia care se înghesuie la Bucegi sau la Costinești, la un moment dat, vor plăti

 

„Ne dăm seama că românul nu era informat corect. Faptul că el are această atitudine azi, completamente nepotrivită cu situația, denotă că foarte puțini români știu să se informeze corect, ceea ce e un lucru complicat. Auzim și ni se pare un clișeu înfiorător faptul că, în viață, cel mai important e să știi să alegi. Ți se pare ușor la prima vedere, dar nimeni nu alege bine niciodată. Cu toții facem numai greșeli în viață. Nu cred că există cineva care, cu mâna pe inimă, poate să spună că a făcut numai alegeri corecte sau că cel puțin una dintre alegerie sale a fost corectă. Eu nu cred. Eu cred că cu toții facem numai greșeli tot timpul, iar ce facem acum demonstrează limpede că oamenii nu știu ce e aia să te informezi. Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Deci n-au acces aproape deloc la mediile de informare străine. Ar fi fost util dacă românul ar fi avut posibilitatea să se informeze corect. În România, această posibilitate nu există. Și am văzut în aceste săptămâni și luni că toți cei care au tratat superficial modul de a se informa au avut sau vor avea de suferit. Toți au căzut în această capcană din indolență, din lipsă de creier, din lipsă de motivație, din suficiență, din prostul anturaj și din toate celelalte varii motive.

Cei puțini care știu să se informeze sunt, cât de cât, la adăpost sau încearcă să facă o prezență civică cât de cât onorabilă. Altfel, situația e într-o degringoladă fără de sfârșit. 

De data asta, toți pașii ăștia greșiți se întorc împotriva noastră. Să știți că toți ăștia care se înghesuie la Bucegi sau la Costinești, la un moment dat, vor plăti. Aici, din păcate, nu mai este cu ”stai că se poate și așa”. Nu, pentru că acest virus nu dispare, el ne va întovărăși în permanență, Dumnezeu știe cât timp de aici înainte, că a venit vara și lucrurile s-au agravat. Deci o vom trage în continuare așa”, a susținut jurnalistul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Radu Banciu, despre evoluția epidemiei de coronavirus în România: Am devenit una dintre cele mai periculoase țări din Europa

 

„Această medie de 300 de infectări pe zi ne va duce la 50.000 de îmbolnăviri până la sfârșitul anului.

Uitați-vă foarte atent la cei care neagă existența virusului, cine sunt ei. O să vedeți că în aproape 99% din situații sunt marginalii societății, oamenii care n-au făcut niciodată nimic, cei despre care te îndoiai de fiecare dată când auzeai că deschid gura. De cele mai multe ori sunt drojdia societății, cei de care voiai să scapi, cei pe care nu voiai să ți-i faci prieteni.

E greu să faci diferența între grâu și neghină, că suntem în această mlaștină în care suntem înconjurați numai de escroci, numai de oameni de proastă calitate. E ca și cum ar veni unul isteț în politică și ar încerca să facă pe acolo curățenie. Nu se poate! Evident că, la un moment dat, îl vor mânca viermii din jurul lui.

Am devenit una dintre cele mai periculoase țări din Europa în momentul de față. Cinci state UE nu mai permit intrarea cetățenilor români pe teritoriul lor. Azi, Slovenia s-a alăturat listei. Slovenia și Malta sunt importante, că sunt țări în care îți poți face concediul în această perioadă. Nici în Slovacia, Danemarca și Estonia nu se mai poate merge. Ar putea să fie și altele, pentru că în România lucrurile nu funcționează deloc”, a mai afirmat Radu Banciu.

Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus în România indică 26.582 de persoane infectate. Dintre acestea, 18.912 s-au vindecat, dar 1.634 au decedat și 210 sunt la Terapie Intensivă.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   epidemie de coronavirus