Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu "Mortul din concediu: Jean Pădureanu". Radu Banciu: "Lordul pentru cei care i-au fost părtași la crime sau porcul 'ăl bătrân pentru cei care l-au detestat" (VIDEO)

"Mortul din concediu: Jean Pădureanu". Radu Banciu: "Lordul pentru cei care i-au fost părtași la crime sau porcul 'ăl bătrân pentru cei care l-au detestat" (VIDEO)

Un articol de: - 09 Ian 2017, 23:51
"Mortul din concediu: Jean Pădureanu". Radu Banciu: "Lordul pentru cei care i-au fost părtași la crime sau porcul 'ăl bătrân pentru cei care l-au detestat" (VIDEO) Foto: B1TV Lumea lui Banciu

Radu Banciu a prezentat în ediția de luni a emisiunii Lumea lui Banciu rubrica "mortul din concediu" în care a vorbit despre personalitățile care au decedat în perioada sărbătorilor de iarnă. Printre persoanele care au murit în ultima perioadă și despre care Banciu a povestit s-a numărat și Jean Pădureanu.

"Pe 29 decembrie ne-a părăsit fostul președinte al Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, cunoscut în lumea fotbalului românesc sub 2 apelative: lordul pentru cei care i-au fost părtași la crime sau porcul 'ăl bătrăn pentru cei care l-au detestat. Jean Pădureanu a murit fără să mai știe de nimeni, avea Alzheimer, dar suferea de asemenea, se spune, și de cancer, la 80 de ani.

Considerat de departe cel mai longeviv președinte din istoria fotbalului românesc. El, de altfel fiind oltean, s-a instalat la Bistrița undeva la începutul anilor '60. Deci undeva înainte ca Ceaușescu să ajungă la putere, Jean Pădureanu era președintele Gloriei Bistrița. 

A fost unul dintre cei care a pus bazele celebrei Cooperativa, așa se denumea ea după genericul titlu de pe vremuri, cooperativa fiind un fel de înțelegere avantajos, reciproc, pentru cluburile de fotbal românesc care până la urmă a stat la baza și distrugerii fotbalului românesc prin mijloace specifice. Blaturile, aranjamentele au pornit în era Pădureanu, el fiind unul dintre dirijorii acestui fenomen.

A fost condamnat în dosarul Transferurilor pe 4 martie 2014. N-a apucat să își ispășească toată pedeapsă, a ieșit după vreo 2 ani din pușcărie pentru că era prea bolnav și până la urmă s-a stins departe de lumea pe care a condus-o cu o mână de fier atâta timp", a comentat Radu Banciu.

"Mortul din concediu: Jean Pădureanu". Radu Banciu: "Lordul pentru cei care i-au fost părtași la crime sau porcul 'ăl bătrân pentru cei care l-au detestat"

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   meci de fotbal live,   Gloria Bistrita