Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: 10 August, subiect prea dificil pentru justiția din România / Eu sper ca alegerile să nu mai aibă loc anul acesta (VIDEO)

Radu Banciu: 10 August, subiect prea dificil pentru justiția din România / Eu sper ca alegerile să nu mai aibă loc anul acesta (VIDEO)

Un articol de: Elena Anghelina - 16 Iul 2020, 01:00
Radu Banciu: 10 August, subiect prea dificil pentru justiția din România / Eu sper ca alegerile să nu mai aibă loc anul acesta (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a susținut, în ediția de miercuri seară a emisiunii Lumea lui Banciu, că subiectul 10 August este prea dificil pentru justiția din România. A precizat asta în contextul în care DIICOT a clasat o parte din dosar. Jurnalistul a mai dat de înțeles că justiția nici nu are cum să fie la standarde înalte într-o țară în care politicienii se ceartă și se laudă cu o mărire de 100 de lei a alocațiilor. Aceeași sută de lei pe care o flutura Nicolae Ceaușescu... Și, că tot veni vorba de politicieni, Banciu a afirmat că nu crede că alegerile locale vor mai avea loc anul acesta, dat fiind modul în care a evoluat epidemia de coronavirus în țara noastră.

 

Radu Banciu: 10 August e un subiect prea dificil pentru procuratura din România

 

Banciu a susținut că dosarul 10 August este prea complicat pentru justiția din România. De fapt, noi nici nu avem justiție la nivelul unei țări europene.

10 August e un subiect prea dificil pentru procuratura din România. Ar fi fost un subiect la fel de dificil și pentru justiția din România. Aici aș reveni un pic la vorbele mitocanului Mitică Dragomir, nu în sensul că i-aș da dreptate sau că-mi face plăcere să îl invoc. Nu! Mitică Dragomir era un imbecil de clasă mondială, dar se potrivea perfect pe scheletul acestei națiuni. El era emanația prostiei României. El spunea: ”domnule, în toate domeniile trebuie să se reflecte în oglindă situația statului; fotbalul nu poate să fie mai sus decât economia”. Așa-i și cu asta!

Noi nu avem procuratură și justiție la nivelul unei țări europene. Un eveniment cum a fost 10 August nu poate fi pur și simplu tratat în România. România e, la 30 de ani de la Revoluție, prada discuțiilor despre mărirea alocațiilor copiilor cu 100 de lei, hai 150 de lei. Am spus 100 de lei pentru că e aceeași sută pe care o flutura Nicolae Ceaușescu, de la balconul Comitetului Central, cu câteva minute de a pleca cu elicopterul. România a rămas tot acolo, politicienii se gargarizează la televizor, sunt în stare să trântească Guvernul României, deși e stare de alertă națională, cea mai dificilă criză sanitară în ultimii 30 de ani, iar ei vor să trântească Guvernul pentru 100 de lei. Dacă erau atât de îngrijorați de soara cetățenilor, trebuiau să construiască spitale. N-au făcut asta, iată că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă! 200 și ceva de locuri sunt la Terapie Intensivă în toată țara, bă! Și ei vorbesc de 100 de lei alocație la copii. Ce contează asta?

Cu asta vrei să câștigi alegerile când tu n-ai făcut nimic, n-ai construit nimic? E foarte ușor să dai banii ăștia dintr-o sumă pe care oricum ai furat-o suficient, decât să faci ceva. Deci e intolerabil un asemenea discurs!”, a afirmat jurnalistul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

 

Banciu: Evident că nu vor mai fi organizate alegeri. Situația sanitară cu certitudine nu o va permite

 

În acest context, Radu Banciu a mai susținut că alegerile locale, programate pentru 27 septembrie, n-au cum să se mai desfășoare în acest an, dat fiind modul în care a evoluat epidemia de coronavirus în România.

„Eu sper acum ca alegerile să nu mai aibă loc anul acesta, pentru că situația sanitară cu certitudine nu o va permite. N-au cum să se organizeze alegerile la sfârșitul lunii septembrie. Situația va fi disperată la sfâșitul lui septembrie. Deci dacă astăzi nu mai este niciun loc la Terapie Intensivă, cum va fi în septembrie? Nu e nicio posibilitate de ameliorare până acum, au spus-o chiar oamenii care se ocupă de siguranța sanitară. Se va ajunge la peste 1.000 de cazuri pe zi cât de curând. Evident că nu vor mai fi organizate alegeri”, a mai afirmat Banciu.
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   DIICOT,   10 august,   alegeri locale