Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: „Am pus cruce definitiv Autostrăzii Moldova. Din cauza șacalului auriu, nu se mai poate face absolut nimic, dar absolut nimic” (VIDEO)

Radu Banciu: „Am pus cruce definitiv Autostrăzii Moldova. Din cauza șacalului auriu, nu se mai poate face absolut nimic, dar absolut nimic” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Iun 2020, 00:14
Radu Banciu: „Am pus cruce definitiv Autostrăzii Moldova. Din cauza șacalului auriu, nu se mai poate face absolut nimic, dar absolut nimic” (VIDEO) Lumea lui Banciu

În pădurile din judeţul Iaşi şi-a făcut apariţia un nou prădător - şacalul auriu. Specialiştii avertizează că acesta poate distruge ecosistemele, mai ales că  prădătorul său natural, lupul, a dispărut din zonele respective. Informația a fost comentată și de Radu Banciu, în ediția de luni seară a emisiunii Lumea lui Banciu. Dat fiind că de-a lungul timpului autoritățile au invocat tot felul de motive legate de protejarea unor specii de animale pentru a nu construi autostrăzi, Banciu e de părere că apariția șacalului auriu în pădurile Iașului e o scuză „admirabilă” pentru ca mult promisa autostradă a Moldovei să nu se mai facă.

 

Radu Banciu: Am pus cruce definitiv Autostrăzii Moldova. Vinovat - șacalul auriu

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Banciu a susținut, în ediția de luni seară a emisiunii Lumea lui Banciu, că apariția șacalului auriu este o scuză „admirabilă” pentru care nici de acum nu se va construi Autostrada Moldova.

„Am pus cruce definitiv Autostrăzii Moldova. Știți că era în planurile PSD-iste în special, că ei erau cu programele de guvernare, celelalte partide nici nu îndrăzneau să ajungă la așa ceva. Ăștia ne mințeau, în toate programele de guvernare de la Adrian Năstase încoace figura această autostradă a Moldovei. Lucrurile sunt pecetluite și acum avem o explicație cinstită: din cauza șacalului auriu nu se mai poate face absolut nimic, dar absolut nimic. 

Deci s-a identificat o specie criminală de șacal auriu. Am înțeles că va decima câteva județe moldave. Noi am vrea să taie de pe hartă, dacă poate, chiar județul Vaslui, care este județul nostru. Pur și simplu să-l decupeze! Deocamdată, povestea noastră se oprește la pădurile județului Iași, unde a fost identificat acest animal. I-au făcut ăștia niște poze. Neexistând alți prădători în toată zona... Lupul nu mai populează pădurile ieșene de peste 50 de ani. Lupul era fan autostradă. Dacă am fi avut lupi în zonă, ar fi mâncat șacalii și ar fi dat voie guvernelor PSD, foste și viitoare, să construiască autostrăzi. Atâta timp cât nu mai sunt lupi, șacalul își face de cap.

Ai noștri, aflând de acest șacal, au zis „măcar cu zona asta să știm că am terminat”. 

Am citit că acest șacal poate fi îmblânzit, deci teoretic ar putea să devină frate cu PSD, numai că nu știu dacă la ăsta merge cu laptele, uleiul, zahărul, ce mai dădeau ei. Ăsta e cu carnea, or PSD la carne e zero. El e bun numai la promisiuni”, a afirmat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

La începutul acestui an, a apărut informația conform căreia finanțarea autostrăzii Sibiu-Pitești este pusă în pericol de gândacul croitor. La acea vreme s-a luat în calcul varianta ca specia respectivă să fie mutată cu feromoni de pe traseu.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că sunt în România 39 de situri Natura 2000 de care trebuie ţinut cont atunci când se construiesc autostrăzi, iar, dacă autorităţile române vor să acceseze fonduri nerambursabile, trebuie să respecte regulile europene în această privinţă.

 

Legea pentru Autostrada Unirii, adoptată încă din 2018

 

Pe 7 noiembrie 2018, Parlamentul a adoptat un proiect de lege, propus inițial de PMP, privind Autostrada Unirii, așa cum a fost supranumită A8 Tg. Mureș - Iași - Ungheni. La finele lunii, legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Pe 24 ianuarie 2020, aflat la Iași, premierul Ludovic Orban admiteaMoldova a fost „nedreptățită” în ultimele două decenii, pentru că resursele alocate pentru această regiune a din bugetul central „nu au fost niciodată suficiente”.

Gregoriana Tudoran, consultant în afaceri europene pe lângă instituțiile Uniunii Europene, a declarat Autostrada Unirii este finanțabilă cu fonduri europene nerambursabile într-o proporție de 85%, dar pentru asta e nevoie și de voință din partea politicienilor.
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Autostrada Unirii,   Moldova