Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu În Caraș Severin sunt 13 infectări cu COVID-19, dar 23 de vindecări. Radu Banciu, despre explicațiile autorităților: Aici nu e știință, e doar prostie (VIDEO)

În Caraș Severin sunt 13 infectări cu COVID-19, dar 23 de vindecări. Radu Banciu, despre explicațiile autorităților: Aici nu e știință, e doar prostie (VIDEO)

Un articol de: Elena Anghelina - 03 Apr 2020, 03:31
În Caraș Severin sunt 13 infectări cu COVID-19, dar 23 de vindecări. Radu Banciu, despre explicațiile autorităților: Aici nu e știință, e doar prostie (VIDEO) Lumea lui Banciu

Județul Caraș Severin a raportat 13 infectări cu noul coronavirus dar, surprinză!, 23 de vindecări. Grupul de Comunicare Strategică a prezentat o explicație pentru această nepotrivire între datele oficiale. Răspunsul a fost comentat și de Radu Banciu, în ediția de joi seară a emisiunii Lumea lui Banciu. Acesta a comparat explicația GCS cu tipul de probleme de matematică din manualele elevilor.

În opinia lui Banciu, răspunsul Grupului de Comunicare Strategică face orice numai lumină nu, iar situația de la Caraș Severin e formidabilă și demonstrează ce înseamnă, cu adevărat, birocrația în România.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„La Caraș Severin sunt 13 cazuri, dar vestea mare este că 23 s-au vindecat. Ei bine, astea erau pe la Radio Erevan sau în bancurile care se fac cu Putin pe Internet. Dar de data asta e real...

Caraș Severin e singurul județ din România și singura zonă, regiune a lumii, unde sunt cu 10 vindecați oficial mai mult decât cazurile de contaminare. 

Există și o explicație, bineînțeles, că dacă n-am fi avut-o, nu eram jurnaliști. Așa se spune, că trebuie să verifici... ”În legătură cu pacienții externați de la Caraș Severin, este vorba de toți pacienții, inclusiv cei cu suspiciune care au fost externați de mai bine de o lună încoace. Printre ei sunt și vindecați, foști pozitivi, dar și cei cu simptome și suspiciune, ulterior, însă, neconfirmați”. 

Hai, că e formidabil!

Un labirint de cuvinte care, până la urmă, dau o frază a la Pape Diouf, atâta doar că de data asta n-o înțelege nimeni. Și Pape Diouf era tot așa de sofisticat. Când începea să vorbească în franceză, nu mai înțelegea nimeni. Special alegea niște cuvinte și niște întorsături de frază ca să te facă muci, ca să te umilească dacă n-avea chef să vorbească cu tine.

În cazul ăsta, nu e știință, e doar prostie”, a afirmat Radu Banciu.

 

Problema de matematică

 

Acesta comparat explicația autorităților cu problemele de matematică din manualele copiilor: „Deci 13 cazuri pozitive = 23 de vindecări. Dacă n-ai înțeles, e problema ta. Fix așa sunt toate problemele de matematică pe care le au copiii noștri la școală. ”S-a dus nu-știu-care să fure cireșe, s-a întâlnit cu o vulpe care, la rândul ei, scormonea și a dat de o cârtiță. Câte tractoare s-au vândut în Vietnam după cel de-al Doilea Război Mondial?”. Nu știi, dai la capăt și vezi răspunsul: ”trei saci de cacao”. Fix așa e și aici!”.

 

Birocrația, chinul României

 

„Asta e birocrația! Deci acești imbecili de nivel mondial... puteau să spună simplu: ”au fost 13 cazuri, am fost noi mai parșivi și n-am știut să-i numărăm - sau, dacă vreți, mai proști - și ne-au dat 23 de vindecați. Asta pentru că, distinși domni, nu-i numărasem ca lumea sau pentru că i-am considerat infectați pe unii care nu erau, dar i-am lăsat acolo că dădeau bine”, a mai spus Radu Banciu

Potrivit celor mai recente date oficiale, în Caraș Severin au fost raportate 13  infectări, 23 de vindecări și două decese. La nivel național, au fost confirmate 2.736 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 267 de oameni s-au vindecat, dar 115 au murit.  15.407 de persoane sunt în carantină și alte 114.699 în izolare la domiciliu.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Stiri Caras Severin