Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Ca măsură de frondă la situația de astăzi, peste tot au crescut actele de rasism gratuit (VIDEO)

Radu Banciu: Ca măsură de frondă la situația de astăzi, peste tot au crescut actele de rasism gratuit (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 19 Iun 2020, 09:06
Radu Banciu: Ca măsură de frondă la situația de astăzi, peste tot au crescut actele de rasism gratuit (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a explicat, în ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, că decizia tot mai multor entități de a reinterpreta momente sau faptele unor personalități istorice, sub pretext de „anti-rasism”, conduce la măsuri de „frondă”, astfel că „peste tot au crescut actele de rasism gratuit”, oferind drept exemplu situația din Franța.
 

Peste tot au crescut actele de rasism gratuit, explică Radu Banciu


 

„Ala gândește tot așa, cum de fapt gândești și tu. Gândirea omului nu s-a schimbat. Să nu cumva să credeți că în Statele Unite acum populația din sudul Americii este altfel văzută sau că nababii din Rhode Island, de exemplu, au o considerație extraordinară față de ăia care sunt urmașii sclavilor în zona de sud a Statelor Unite. Nici vorbă! Dimpotrivă, îi urăsc și îi vor urî toată existența lor mai mult decât au făcut-o până acum, ca măsură de frondă la situația de astăzi. Peste tot au crescut actele de rasism gratuit, în Franța, în ultima săptămână – numai din acest motiv, nu pentru că sunt rasiști sau pentru că sunt mai puțin toleranți. Franța a adunat – este cel mai bun exemplu împotriva rasismului din toate timpurile – toate speciile, toate națiile, le-a dat tuturor o casă, o cetățenie, o masă, o nevastă, un viitor, i-a ținut pe toți. Noi râdeam de ei, că au naționala cu 11 negri. Ei nu râdeau, pe ei nu îi interesa. În România se făcea mișto, că nu sunt francezi – ba da, sunt toți francezi! Ei i-au crescut, ei i-au trimis la școală, ei i-au vaccinat, ei le-au făcut de toate”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.
 

„Prea ocupată cu propriul confort”, societatea „a lăsat lucrurile astea să se întâmple”


 

Poziția jurnalistului vine în contextul în care, după moartea afro-americanului George Floyd, SUA și alte națiuni ale Europei au fost cuprinse de mișcări de stradă auto-revendicate drept „anti-rasiste”, în cadrul cărora protestatarii au pus la îndoială legitimitatea actualelor instrumente de a interpreta trecutul istoric și au acuzat de viziuni rasiste mai multe personalități istorice – unele de proporțiile lui Winston Churchill, liderul ultimului bastion anti-nazist din Europa Occidentală în urmă cu 80 de ani, și Cristofor Columb, cel care a descoperit America – vandalizându-le statuile și memoria.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

„Cum au făcut spaniolii în America Latină, și acum (n.r. – protestatarii ce se auto-revendică drept antirasiști) îl dau jos pe Columb!? Asta este, era rasist Cristofor Columb, corsicanul nostru. Vina este, bineînțeles, a societății în ansamblul ei că prea ocupată cu propriul confort a lăsat lucrurile astea să se întâmple”, a adăugat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu