Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Catalonia nu vrea să se despartă de Spania pe puerilele criterii etnice pe care marșează UDMR-ul (VIDEO)

Radu Banciu: Catalonia nu vrea să se despartă de Spania pe puerilele criterii etnice pe care marșează UDMR-ul (VIDEO)

Un articol de: - 02 Oct 2017, 08:54
Radu Banciu: Catalonia nu vrea să se despartă de Spania pe puerilele criterii etnice pe care marșează UDMR-ul (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre referedumul de independență care a avut loc în provincia spaniolă Catalonia. 

”Spania a ales să reprimeze în cel mai dur mod cu putință această «tentativă de parodie a esenței democrației», cum a numit-o premierul spaniol. Această temă este bine-venită în contextul în care și la noi astfel de teme, în ultima perioadă, au loc. 

Dacă s-ar întâmpla în altă parte, în afară de noi, lucrurile ar decurge așa. În Franța, armata ar intra peste recalcitranți. Dacă în Corsica, care are o autonomie recunoscută de statul francez, dacă vreodată însemnele naționale ar fi batjocorite la modul în care se întâmplă în Transilvania, francezii ar intra cu tancurile acolo”, a comentat Banciu. 

”Catalonia este o privincie extrem de importantă din punct de vedere economic, o economiei strălucitoare, superioară Spaniei. Catalonia nu voia să se despartă de Spania pe puerilele criterii etnice pe care marșează UDMR-ul, de exemplu. Sigur, că UDMR-ul, dacă îl strângi un pic cu ușa, o să spună că nu pe criterii etnice, dar lucrurile sunt evidente. UDMR-ul și populația maghiară din Transilvania nu au aceste argumente pentru că dacă zona respectivă ar deveni autonomă n-ar avea din ce să se întrețină. Din ape minerale și din câteva păduri nu poți să mergi mai departe, indiferent căt te-ar ajuta guvernul de la Budapesta”, a mai spus Radu Banciu

Radu Banciu: Catalonia nu vrea să se despartă de Spania pe puerilele criterii etnice pe care marșează UDMR-ul

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu