Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Cercetătorii israelieni au inventat o mască împotriva coronavirusului ce se poate dezinfecta cu ajutorul unui încărcător (VIDEO)

Radu Banciu: Cercetătorii israelieni au inventat o mască împotriva coronavirusului ce se poate dezinfecta cu ajutorul unui încărcător (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Iun 2020, 09:52
Radu Banciu: Cercetătorii israelieni au inventat o mască împotriva coronavirusului ce se poate dezinfecta cu ajutorul unui încărcător (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, invenția unor cercetători israelieni, care au creat o mască împotriva noului coronavirus ce se poate dezinfecta cu ajutorul unui încărcător. Procesul este posibil „din punct de vedere tehnic, prin încălzirea unui strat interior din fibre de carbon, până la 70 de grade Celsius”, spune jurnalistul, care a mai vorbit despre efectele căldurii asupra COVID-19 și într-o altă ediție, din 8 iunie.
 

Radu Banciu, despre masca împotriva coronavirusului ce se poate dezinfecta cu ajutorul unui încărcător 


 

„O știre de calibru, care s-ar putea să ne schimbe nu numai așternuturile în următoarea perioadă, dar și viitorul. Ei, bine, o mască împotriva coronavirusului care se poate dezinfecta cu ajutorul unui încărcător de telefon mobil a fost inventată de o echipă de cercetători israelieni. Prețul estimat pentru producția în serie nu este cu mult mai mare decât o mască obișnuită, iar producătorul a depus deja o cerere de patent în Statele Unite ale Americii. Uluitor! Este o mască, așadar, care poate fi folosită de câte ori vreți. La testele pe care cercetătorii de la Haifa le-au făcut a rezistat la 20, 30 de teste deocamdată – de căldură, 70 de grade Celsius. Deci, se dezinfectează această mască, cu ajutorul căldurii generate de curentul electric. Mai exact, are un port USB la care se conectează un încărcător de telefon mobil, căldura asigurând dezinfecția. Am mai auzit această teorie și la alți specialiști, cum că virusul ar muri dacă este conectat, să zicem, la temperaturi foarte mari, în jur de 70 de grade. Bagi masca, de exemplu, la cuptor și bineînțeles că se duce virusul dacă procesul de dezinfectare durează măcar 30 de minute. Așa este și în cazul măștii din Israel”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Reamintim că, în România, încă este obligatoriu să purtăm mască de protecție în spații închise, deși la nivel național a fost instituită, în 15 iunie, o nouă etapă de relaxare a restricțiilor. Guvernul Orban a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, începând de miercuri.
 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Ce a mai spus jurnalistul despre invenția cercetătorilor israelieni


 

„Utilizatorii nu trebuie să poarte masca în timp ce aceasta este conectată la încărcător. Mai nou, nu mai poți asculta nici muzică la telefon, atât timp cât telefonul este conectat la un încărcător, pentru că nu mai este decât un singur orificiu la telefon. Profesorul care conduce această echipă de la Universitatea din Haifa spune că dezinfectarea măștii este posibilă din punct de vedere tehnic, prin încălzirea unui strat interior din fibre de carbon, până la 70 de grade Celsius, de unde, sigur, vine întrebarea a la CNA, dar cum rezistă masca asta? Rezistă, pentru că au fost niște teste. Vă spuneam, zeci de teste, care deocamdată au demonstrat că, în ciuda căldurii, aceasta nu dăunează hârtiei și materialului măștii – ar putea, după un anumit număr de testări, să zicem de la 50 de testări încolo s-ar putea ca hârtia din interior să se deterioreze, iar atunci masca să nu mai protejeze împotriva coronavirusului, dar se spune că putem să o folosim garantat până la câteva zeci de cicluri, fără niciun risc”, a adăugat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu