Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Cetățenii români nu mai au răbdare, s-au plictisit după trei luni și jumătate de condiții stricte de izolare

Radu Banciu: Cetățenii români nu mai au răbdare, s-au plictisit după trei luni și jumătate de condiții stricte de izolare

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Iun 2020, 23:38
Radu Banciu: Cetățenii români nu mai au răbdare, s-au plictisit după trei luni și jumătate de condiții stricte de izolare Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, situația din România, unde numărul de cazuri noi de COVID-19 a atins cote îngrijorătoare în ultima perioadă. Cel mai recent bilanț prezentat de autorități arată că până în prezent, la nivel național, au fost depistate cu infecție cu coronavirus 26.582 de persoane.
 

Radu Banciu, despre epidemia de coronavirus din România și restricțiile pe care le-a generat


 

„Să mai trecem încă o dată în revistă adevăratele motive pentru care suntem unde suntem. Toată lumea vorbește de faptul că, după ce au respectat cât de cât trei luni și jumătate condițiile acestea stricte de izolare, de carantinare, cetățenii români nu mai au răbdare, s-au plictisit. Într-adevăr, nu poți să rămâi în aceeași stare de tensiune pentru o perioadă nedefinită de timp, una care se întinde pe câteva anotimpuri. Aici este corect, nu poți să le impui cetățenilor așa ceva, mai ales că noi n-am mai trăit astfel de situații decât în vis sau în seriale. Este pentru prima oară când România traversează o asemenea situație, deci era clar că vigilența aceasta va scădea odată cu trecerea timpului. În al doilea rând, autoritățile nu au, din păcate, gradul suficient de competență care să-l determine pe cetățean să le asculte – asta poate să țină un pic atunci de frica necunoscutului, dar pe termen lung mesajul lor s-a diluat”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Relaxarea de restricții din 1 iulie, amânată


 

Chiar luni, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că relaxarea programată pentru 1 iulie va fi amânată. Cu această ocazie, demnitarul a explicat că autoritățile iau în calcul și restricționarea circulației în anumite localități, în scenariul apariției unor focare de COVID-19.

„Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. - care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (...) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele din spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare", a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a anunțat că miercuri va convoca „toți miniștrii și toate instituțiile cu atribuții de control, de la Ministerul de Interne - Poliție și Jandarmerie - până la Ministerul Sănătății, cu DSP-urile, ANPC și ANSVSA, pentru a face o analiză a planurilor de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și e risc de transmitere a virusului crescut din cauza asta. Și pe plajă, dacă la înseput așezarea a fost în regulă, apoi lucrurile s-au schimbat. Înțeleg că e aglomerație, dar trebui respectate regulile. Și la terase la fel. M-au îngrijorat, vă spus sincer, am văzut imagini în care aproape nu se mai respectau regulile. Miercuri voi da un semnal de moblizare la maxim a instituțiilor, care nu are alt scop de cât sănătatea cetățenilor. Orice măsură de relaxare va fi analizatăîn structruile de specialiști. Dacă vom lua noi măsuri,  le vom anunța public. Evoluția în ultimele zece zile e una care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct cu specialiștii e unul în etape, din 15 în 15 zile, și e necesară o evaluare înainte de a adopta noi măsuri”.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu