Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Citim în spațiul internațional că persoanele cu COVID-19 și-ar putea pierde definitiv mirosul și gustul (VIDEO)

Radu Banciu: Citim în spațiul internațional că persoanele cu COVID-19 și-ar putea pierde definitiv mirosul și gustul (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Iul 2020, 09:08
Radu Banciu: Citim în spațiul internațional că persoanele cu COVID-19 și-ar putea pierde definitiv mirosul și gustul (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, o parte din informațiile de pe scena internațională, care arată că persoanele infectate cu noul coronavirus și-ar putea pierde definitiv mirosul și gustul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Persoanele cu COVID-19 și-ar putea pierde definitiv mirosul și gustul, arată informațiile invocate de Radu Banciu


 

„Citim undeva, în spațiul internațional, că persoanele infectate cu coronavirus și-ar putea pierde definitiv simțul mirosului, asta ca și cum boala asta ar acționa așa crescendo, cumva, și după ce ne-a tot amenințat cu diferite moduri în care acționa, de fiecare dată diferit parcă de la o persoană, la alta, de data asta parcă ne pune capac, spunându-ne că în cazul în care contactăm boala și facem o formă măcar o ușoară spre medie, atunci s-ar putea să rămânem toată viața fără gust și miros. Mi se pare uluitor! Imaginați-vă să îți pierzi gustul și mirosul de pe la 10-12 ani sau de la 18 ani. Se spune că devine una dintre formele cele mai evidente de coronavirus, spuneam, măcar într-o formă ușoară spre medie, dacă nu superioară, upgradată ușor, adică medie sau medie spre gravă, severă, catastrofală șamd. Cică este mai prezentă în momentul de față pierderea mirosului și a gustului decât, spre exemplu, febra, tusea sau alte simptome pe care le-am tot invocat în această perioadă”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.
 

România, aproape 46.000 de cazuri confirmate de COVID-19


 

Cel mai recent bilanț prezentat de către Grupul de Comunicare Strategică arată că, de la debutul pandemiei de coronavirus, autoritățile din România au confirmat la nivel național 45.902 de cazuri de COVID-19 și 2.206 decese legate de această boală infecțioasă. Totodată, ultimele date au consfințit a șasea zi consecutivă cu peste 1.000 de îmbolnăviri depistate.

Înainte de ultimul bilanț, premierul Ludovic Orban a anunțat că autoritățile discută de posibilitatea ca masca să devină obligatorie și în spațiile publice deschise foarte aglomerate, cum ar fi spre exemplu plajele. 

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a spus prim-ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu