Radu Banciu, despre primul caz de ciumă bubonică din China: Să sperăm totuși că sunt un pic mai alertați chinezii, că așa a fost și cu coronavirusul…

Radu Banciu, despre primul caz de ciumă bubonică din China: Să sperăm totuși că sunt un pic mai alertați chinezii, că așa a fost și cu coronavirusul...

Radu Banciu a vorbit în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” despre cazul de ciumă bubonică care a apărut într-o provincie din China. Prezentatorul crede că, de faptsunt mult mai multe cazuri, însă, și de această dată, situția reală este mușamalizată.

„Când spune chinezul un caz înseamnă 100.000, rotund”

„Acțiunea se petrece în Mongolia interioră, care este o provincie din nordul Chinei, încă dezbătută din punct de vedere politic. În această regiune a fost descoperit un caz de cuimă bubonică, adică tot ce poate fi mai rău pe planeta asta. Dacă stăm să ne uitam la termeni, este denumirea unei boli care a făcut cele mai mari ravagii în istoria planetei. Un caz, când spune chinezul un caz înseamnă 100.000, rotund. Deci 100.000 de cazuri în Mongolia interioară, pentru că un nene, un fel de cioban de-asta Ghiță, a mâncat o marmotă…a prins-o cu un „câne” și a mâncat-o.

Până aici, nimic nou pentru că nu e prima marmotă care se mănâncă în zona respectivă, aia n-au nimic acolo. Marmota, dacă nu stiți este un fel de șobolan mai mare și mai drăgălaș așa, dar carnea trebuie să fie cam aceeași cu cea a șobolanului. Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost considerat un caz suspect. Să sperăm totuși că sunt un pic mai alertați chinezii, că așa a fost și cu coronavirusul. Am citit că coronavirusul ar fi apărut prin 2013 în China, însă fiind considerat un virus de laborator…Le-a scăpat 6 ani mai tărziu din laborator…Nu e o surpriză să aflăm că era în lobrator în urmă cu aproape 7 ani înainte de a izbucni și a dat lumea peste cap…”,a explicat jurnalistul.

În china s-a interzis consumul de marmotă, din cauza apariției primului caz de ciumă bubonică

„Să ne întoarceam la marmota că mi se pare uluitor…Deci ciobanul de 15 ani a halat o marmotă, comsia, s-a creat o comsie în orașul Bayannur, în nordul Chiniei și s-a interzis vântătoarea și consumul de marmote susceptibile să transmită ciuma, până la sfârșitul anului. Locuitorii sunt obligați să semnaleze orice rozător mort sau bolnav. Parcă tu poți să-ți dai seama..Bacteria Yersinia Pestispoate fi transmisă la om de către purici care au mușcat un șobolan infectat. În pofida faptului că această boală este rară în China, ciuma bubonică rară, dar totuși existentă, ea poate fi tratată. Deocamdată, spun chinezi, 5 persoane ar fi murit, dar începând cu 2014…”, a mai spus Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe