Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre critica adusă României de către Executivul European, pentru lipsa măsurilor din justiție: ”Primul lucru pe care trebuia să îl facă un Guvern era să readucă justiția în momentul zero, de unde începuse să o dezmembreze PSD-ul” (VIDEO)

Radu Banciu, despre critica adusă României de către Executivul European, pentru lipsa măsurilor din justiție: ”Primul lucru pe care trebuia să îl facă un Guvern era să readucă justiția în momentul zero, de unde începuse să o dezmembreze PSD-ul” (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 21 Mai 2020, 10:12
Radu Banciu, despre critica adusă României de către Executivul European, pentru lipsa măsurilor din justiție: ”Primul lucru pe care trebuia să îl facă un Guvern era să readucă justiția în momentul zero, de unde începuse să o dezmembreze PSD-ul” (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat decizia Executivului European de a critica autoritățile române pentru lipsa măsurilor din justiție, care să anuleze schimbările făcute de guvernele PSD în anii 2017-2019.

„Oare o să aibă curaj guvernul PNL, când va veni la putere, să readucă justiția acolo unde o găsiserăm cu toții, în momentul în care a vrut să o pună pe butuci PSD-ul?”, se întreba realizatorul cu câteva luni în urmă.

„Acesta era primul lucru pe care trebuia să îl facă un Guvern, să readucă justiția în momentul zero, de acolo de unde începuse să o dezmembreze PSD-ul. Apoi trebuia să se ocupe de evaziunea fiscal, câte 15 ani pentru fiecare, stârpeam evaziunea fiscal și corupția de nivelul acesta în câțiva ani.

Nu cum e acum, te prinde astăzi, dai banii înapoi și ai scăpat. E ca și cum ai furat un ocean întreg și când te prinde spui că oricum nu puteai să îl bei, doar ai gustat, dar e apa sărată și îl dai înapoi. Dar dacă nu sunt prins, e al meu - ”, a punctat jurnalistul.

 

Comisia Europeană, rechizitoriu dur pentru România

 

Reforma administrației, colectarea veniturilor bugetare și digitalizarea interacțiunii dintre stat și contribuabil (firme și cetățeni) sunt marile restanțe ale statului, ne arată Comisia Europeană.

Și marile investiții publice sunt criticate, în infrastructura de transport, alături de sistemul de sănătate – lipsa de specialiști, lipsa de facilități medicale (care sunt învechite), lipsa produselor și a medicamentelor, educația precară a medicilor și asistenților, lipsa serviciilor de sănătate pentru cetățenii din mediul rural sau din comunitățile sărace, și altele.

De asemenea, și proiectatea creștere a pensiilor, cu 40%, de la 1 septembrie, garantată de legea promovată de PSD, va pune o presiune uriașă pe finanțele publice, deja afectate de pandemia de coronavirus.

„Auzisem că până acum am mers foarte bine. Cei peste 1100 de morți nu reprezintă nimic, România nu este la nivelul marilor țări afectate de pandemie… Dar iată că venim cu cifre – România este pe poziția 36 în topul clasamentului pandemiei – începe „meciul” cu Columbia, în poziții”.

 

„România este pe un minus infiorător”

 

Ca să traducem asta, dacă eram pe locul 60 în clasament, România având aproape a 60-a populație mondială, atunci eram pe zero în clasamentul adevărului. Dacă eram pe locul 100 pandemic, atunci eram într-adevăr exemplari. Dacă suntem în fața poziției 60, stăm prost, la numărul de populație avem mai mulți infectați decât ar trebui”, a comentat Radu Banciu situația actuală,

„România este pe un minus infiorător. Nu vă luați după ce se spune la televizor, sunt mari minciuni”, a concluzionat jurnalistul.

De la declanșarea crizei și până miercuri, ora 13.00, când au fost prezentate ultimele date, în țara noastră au fost depistate pozitiv 17.387 de persoane. Dintre acestea, 10.356 s-au vindecat și au fost externate din spital, 1.151 au decedat și aproape 200 sunt internate la Terapie Intensivă. Puțin peste 11.000 de români se află în carantină.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   PSD,   PNL,   coronavirus