Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Copiii români, printre cei mai fericiți în lume, dar și penultimii la citire și matematică. Acolo unde mizeria e cât casa și prostia a umplut tot văzduhul, acolo fericirea e pură (VIDEO)

Radu Banciu: Copiii români, printre cei mai fericiți în lume, dar și penultimii la citire și matematică. Acolo unde mizeria e cât casa și prostia a umplut tot văzduhul, acolo fericirea e pură (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Sep 2020, 08:38
Radu Banciu: Copiii români, printre cei mai fericiți în lume, dar și penultimii la citire și matematică. Acolo unde mizeria e cât casa și prostia a umplut tot văzduhul, acolo fericirea e pură (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii Lumea lui Banciu, un studiu UNICEF potrivit căruia 85% dintre copiii români cu vârste de 15 ani sunt mulțumiți de viața lor. Asta ne plasează pe locul 3 în lume la acest capitol. Pe de altă parte, aceeași copii români sunt penultimii în lume la citire și matematică. Studiul mai arată că adolescenții din Japonia, țară extrem de dezvoltată, sunt nefericiți. La fel și cei din Marea Britanie. Concluzia lui Banciu, pe scurt: cu cât ești mai deștept, cu atât ești mai nefericit.

 

Radu Banciu, citând un sondaj UNICEF: 85% dintre copiii români cu vârsta de 15 ani sunt mulțumiți de viața lor

 

„S-au făcut niște studii la nivel mondial, acum că tot ne despărțim de viață. Am ieșit printre cei mai fericiți. Fabuloase sondaje! Acolo unde mizeria e cât casa, unde prostia a umplut tot văzduhul, acolo fericirea e pură, bă, fraților! Optimismul și astea... Măcar o să murim împăcați.

Revenim la copii, că ei sunt viitorul țării. Nu mai avem viitor, dar mai sunt copii, să știți, și sunt chiar fericiți. Fericirea copiilor noștri e, într-adevăr, neprețuită.

Potrivit unui mare studiu făcut pe mai multe valențe la nivel de UNICEF, s-a stabilit că țara noastră se situează pe locul al treilea pe glob, în ceea ce privește satisfația de viață la vârsta de 15 ani. 85% dintre copiii români cu vârsta de 15 ani sunt mulțumiți de viața lor. Doar două țări sunt deasupra noastră: Olanda, cu 90% satisfacție, și Mexicul - 86%”, a afirmat jurnalistul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Banciu: Copiii români cu vârsta de 15 ani sunt penultimii în lume la citire și matematică

 

„Alături de Bulgaria, România ocupă penultimul, respectiv ultimul loc în clasamentul competențelor la citire și matematică. Bulgarii sunt ultimii, iar noi suntem penultimii la 15 ani. 

Să știți că și Statele Unite, uluitor!, sunt în subsolul absolut al clasamentului, la acest capitol. Noi credeam că aceste sondaje, aceste teste sunt manipulate, falsificate în favoarea granzilor. Ei bine, nu! SUA, Bulgaria, Chile și România sunt cele mai pricăjite țări la acest nivel. 
Bine, probabil n-o fi fost testate toate. Nu s-au dus ăștia prin Malawi, să-i vadă pe ăia dacă știu să citească și să scrie la 15 ani, dar în Statele Unite, într-adevăr, doar străinii știu. 

La latura cealaltă: Danemarca, Norvegia, Olanda sunt pe primele locuri pe glob. 

53% dintre copiii turci se declară nemulțumiți de viața pe care o au. Japonia, Marea Britanie sunt în coada clasamentului. Vedeți că acolo unde sunt multe lucruri, optimismul nu-i chiar pe toate gardurile. În Japonia, copiii sunt nefericiți, bă, fraților, că-i duce trenul repede, că-i curățenie pe străzi, că au metrou, că au infrastructură... Sunt nefericiți, bă! Japonia are cel mai rapid internet din lume, după ultimele informații. Ce i-ar putea mulțumi pe copiii ăștia?

Vedeți, mă, proștilor, că nu e așa? Cu optimismul ăsta al vostru de alegeri? Cu cât știi mai multe, cu cât ești mai deștept, mai inteligent, cu atât ești mai nefericit ești mai introvertit, strângi mai multe în tine, ai mai puțini prieteni. Așa e peste tot Marea Britanie și ea e în coada clasamentului, cu copii nefericiți. O să ziceți: ”la proștii ăia plouă toată ziua!”. Bine, bă, că-i frumos la noi, că e vreme bună. Atâta doar că nu e aerul de respirat.

Lituania are cea mai mare rată de sinucidere în rândul adolescenților, urmată de Noua Zeelandă și Estonia. Aici ne surprinde un pic clasamentul, dar, fiind într-o țară unde liberatea cuvântului nu valorează nici doi bani, nu putem să insistăm prea tare”, a mai spus Radu Banciu.
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   studiu UNICEF,   competente elevi,   fericire copii