Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: „Cum ar fi, totuși, ca nivelul de educație minim stabilit prin lege să fie pus vreodată în aplicare?” (VIDEO)

Radu Banciu: „Cum ar fi, totuși, ca nivelul de educație minim stabilit prin lege să fie pus vreodată în aplicare?” (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Ian 2020, 00:04
Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, poziția lui Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, care a propus introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc să aducă pe lume copii.

„Nu m-aș lega decât de un singur aspect din ieșirea la rampă a lui Dorin Florea, și anume faptul că el propune ca, printre condițiile pe care o familie trebuie să le îndeplinească pentru a avea copii, de exemplu, un nivel de educație minim stabilit de lege. Asta înseamnă, domnule Florea, că practic niciun politician n-ar mai putea să aibă copii. Foarte interesant. Nu mă interesează modul în care o spune, nu cuvintele trebuie să ne oripileze, ci contextul, conținutul. Nimeni nu vorbește de conținut.

Toată lumea se întreabă cum își permite să spună așa ceva. Păi toți gândim așa, numai că nu o spunem la televizor. Toți! Orice prezentator, când se duce acasă sau coboară din mașină, vorbește tot așa. Ce pot să confirm eu, în Târgu Mureș sunt cei mai mulți țigani din România. Am povestit despre județele Mureș și Sibiu de sute de ori, cu aceste probleme. Evident că lucrurile așa stau. 

Cum ar fi, totuși, ca nivelul de educație minim stabilit prin lege să fie pus vreodată în aplicare? Sigur, acest lucru se pune în aplicare în integralitatea sa într-o țară civilizată. Era exemplul mai devreme al Norvegiei. În Norvegia asemenea situații nu se pot întâmpla. Nu poți să faci 20 de copii dacă tu nu ai după ce să bei apă. Acolo există o disciplină și nu vorbește nimeni în Norvegia nici de rasism, nici de nazism atunci când se vorbește de așa ceva. Să nu facem pe ipocriții, să folosim cuvinte de acest gen numai ca să dăm bine la televizor, să ne aplaude CNCD. Problema este mai complicată de atât”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu
 
Loading...