Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Dacă 6,3% din persoanele infectate cu coronavirus sunt elevi, înseamnă că începutul anului școlar va paraliza România. Va fi dezastru (VIDEO)

Radu Banciu: Dacă 6,3% din persoanele infectate cu coronavirus sunt elevi, înseamnă că începutul anului școlar va paraliza România. Va fi dezastru (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Aug 2020, 00:12
Radu Banciu: Dacă 6,3% din persoanele infectate cu coronavirus sunt elevi, înseamnă că începutul anului școlar va paraliza România. Va fi dezastru (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a susținut, în ediția de luni a emisiunii Lumea lui Banciu, că „începutul anului școlar va paraliza România” și că „va fi dezastru”. A făcut precizarea în contextul în care, tot luni, premierul Ludovic Orban a declarat că 6,3% din cazurile de coronavirus din România sunt raportate în rândul copiilor. Banciu a mai afirmat că nu va mai dura mult și România va depăși China, țara din care a izbucnit pandemia, la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19.

 

Radu Banciu: România se pregătește să depășească Republica Populară Chineză la cazurile de coronavirus

 

„6,3%, spune premierul Orban, dintre cazurile de coronavirus sunt în rândul elevilor, în momentul de față, în România. Și școala n-a început. Deci din peste 79.000 de mii de cazuri, că mâine trecem de 80.000, în sfârșit. În curând intrăm în urna a doua și practic, fraților, ce paradox!, ce viață minunată!, în maximum o săptămână România va depăși China la coronavirus. Sigur, chinezii nu mai declară de vreo trei luni absolut nimic. 

Deci dacă ne luăm după statistică, România se pregătește să depășească Republica Populară Chineză la cazuri de coronavirus. Mai avem 6.000 de cazuri și i-am luat pe chinezi. Asta înseamnă maximum o săptămână.

Sigur, ne așteptăm ca numărul de cazuri să scadă în România întrucât începe anul școlar, vin alegerile și poate autoritățile n-ar mai fi chiar atât de interesate să ne dea câte 1.300, 1.400 de bucăți pe zi.

Deci 6,3% din cazuri sunt copii. Păi, înseamnă că începutul anului școlar va paraliza România în ritmul ăsta pentru că, vă dați seama, va fi dezastru. 

Prim-ministrul spune că elevii vor trebui să poarte mască și în timpul orelor. Profesorii de asemenea, chiar și personalul non-didactic, mai nou așa li se spune femeilor de serviciu, va trebui să poarte mască. Toată lumea va trebui să poarte mască. Să zicem că în timpul orei nu e o tragedie, dar ce-o să facă elevii în pauză? Ăștia care stau câte 7-8 ore la locul lor de muncă”, a afirmat Radu Banciu.

Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Guvernul a alocat 175 de milioane de euro pentru pregătirea noului an școlar, în contextul epidemiei de COVID-19

 

Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul Guvernului e de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar. Pe de altă parte, a admis că Executivul nu va putea asigura măștile de protecție pentru toți copiii, ci doar pentru cei din zonele vulnerabile.

„Cred că prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile, așa cum a fost și alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziționarea de măști pentru persoanele vulnerabile. Evident că trebuie să existe niște măști suplimentare dacă, din întâmplare, un copil vine fără mască, dar nu se pot lua măști chiar pentru toți copiii”, a declarat Orban.

Luni, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a alocat 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale și de unităţile de învățământ pentru pregătirea anului școlar.

Orban a precizat că 100 de milioane de euro sunt pentru achiziţionarea de tablete, 50 de milioane pentru achiziţionarea mijloacelor de protecţie sanitară, precum măşti și dezinfectanți, și 25 de milioane de euro pentru cumpărarea de cisterne sanitare în şcolile care nu au apă curentă.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   lumea lui banciu,   epidemie de coronavirus,   anul scolar 2020