Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Dacă vin și îl fac praf pe unu la televizor, nu înseamnă că îl atac pentru că e negru sau albastru (VIDEO)

Radu Banciu: Dacă vin și îl fac praf pe unu la televizor, nu înseamnă că îl atac pentru că e negru sau albastru (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Iun 2020, 00:25
Radu Banciu: Dacă vin și îl fac praf pe unu la televizor, nu înseamnă că îl atac pentru că e negru sau albastru (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a explicat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, că George Floyd era departe de a fi un erou, amintind că era un infractor dovedit – de altfel, chiar și la momentul reținerii sale, era suspect de uz de bani falși. Deși a subliniat că nimeni „nu poate să fie omorât”, jurnalistul a punctat că, indiferent de culoare sau apartenență etnică, o persoană trebuie să fie sancționată de justiție atunci când greșește - evident, prin mijloace legale.
 

Radu Banciu, despre George Floyd și protestele din SUA


 

„Ok, îl arestezi pe unu, dar nu l-ai arestat pentru că e negru – și eu dacă vin acum și îl fac praf pe unu sau o fac praf pe una la televizor, nu înseamnă că o atac pentru că e neagră sau albastră, ci pentru că e dezagreabilă, pentru că n-are ce să arate pe televizor, pentru că nu merită să fie acolo, pentru că e o hoață. Sunt și alte criterii. Nu înseamnă că dacă, întâmplător, este de o culoare... Ăla era un infractor, era un dealer, era un drogat. Sigur că de aici și până la omor e drum lung, dar despre asta de ce nu se vorbește? Ăla nu era un erou, fraților. Toate ziarele, chiar și mediul online din România, cel mai abject domeniu de pe planetă, online-ul românesc, lua poziție. De ce nu vă informați cititorii cine era ăla?”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Jurnalistul a continuat și a explicat că George Floyd „n-a fost prins pentru că era negru, ci pentru că era infractor. Unde scrie că infracțiunea nu trebuie pedepsită? Încă o dată, pe noi nu ne întreabă nimeni când ne pune piciorul pe grumaz. Pe mine nu m-a întrebat nenea acela, când mi-a dat 10.000 (n.r. – amenda primită de Radu Banciu în perioada stării de urgență), «bă, ești alb sau negru, că nu te văd bine». Nu contează asta, nu mai veniți cu superficialități de genul. Asistăm la niște manifestări uluitoare pentru anul în care trăim, pentru secolul în care trăim. Asta era pe vremuri. Chiar și o persoană de culoare, chiar și o persoană de etnie maghiară, chiar și un tătar, chiar și un turc poate să greșească în viață. Nu înseamnă că dacă el este ungur, tătar, turc, mongol sau de culoare este inatacabil. Nu este normal să fie așa. El poate să greșească, poate să fie sancționat, poate să fie dus la pușcărie – sigur că nu poate să fie omorât”.Nu o să-ți vină să crezi CÂT costă un meniu de nuntă gătit de către chef Florin Dumitrescu

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Se confruntă SUA cu un rasism sistemic sau nu? Părerile sunt împărțite


 

George Floyd a murit în 25 mai, în Minneapolis, Minesotta, după ce a fost reținut brutal de un ofițer de poliție, pe numele său Derek Chauvin, care s-a așezat cu genunchiul pe gâtul său și a stat așa preț de 8 minute și 46 de secunde, deși bărbatul afro-american insista că nu poate să respire. Agentul a fost arestat și acuzat de crimă, dar manifestațiile auto-revendicate drept „anti-rasiste” continuă și în prezent în SUA, stârnind reacții diverse – pe de o parte, sunt cei care afirmă că America se confruntă cu un rasism sistemic, iar pe de altă parte sunt cei care nu cred în teza presupusului rasism din State și văd în proteste un exercițiu electoral sau chiar ideologic.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu