Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu despre certificatele false de COVID-19: Ne ducem neapărat să ne facem vacanța la greci, n-are importanță dacă suntem bolnavi sau nu. Cu 40 de euro, ne ducem direct în rai

Radu Banciu despre certificatele false de COVID-19: Ne ducem neapărat să ne facem vacanța la greci, n-are importanță dacă suntem bolnavi sau nu. Cu 40 de euro, ne ducem direct în rai

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Iul 2020, 09:54
Radu Banciu despre certificatele false de COVID-19:  Ne ducem neapărat să ne facem vacanța la greci, n-are importanță dacă suntem bolnavi sau nu. Cu 40 de euro, ne ducem direct în rai Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat în ediția de marți seară a emisiunii "Lumea lui Banciu" frauda care are loc la granița dintre Bulgaria și Grecia, unde se vând certificate false care demonstrează că turișții nu sunt infectați cu COVID-19 și care le permit o vacanță fără griji. Potrivit prezentatorului, prețul plătit pentru un astfel de document este un bilet direct spre rai.
 

"Au început să apară în sfârșit certificatele de COVID false. Exact acolo unde era mai mare buboiul, adică la granița Bulgaria și Grecia, Kulata-Promachonas, celebra frontieră terestră, singura deschisă unde se poate trece între Bulgaria și Grecia. Se vând certificate care demonstrează că nu ești bolnav. 30-40 de euro costă un test fals, gata s-au adaptat oamenii pentru care nu contrează nimic. Noi nu avem nimic sfânt. Să știți că sunt tot ortodocși. Ortodoxia e lungă. Mai ales ca acolo granița colcăie de ortodoxie. S-au gândit că poate Dumnezeu o fi și el pe o insulă grecească. Uite la ce le-a venit ideea! Să trecem bolnavii în Grecia, să ne ducem neapărat, să ne facem vacanța la greci, n-ar importanță dacă suntem bolnavi sau nu. Cu 40 de euro ne ducem direct în rai. Am fost cuminți până atunci, o să încercăm la Judecata respectivă să convingem acolo unde trebuie în înaltele, foarte inaltele sfere, acolo unde cred că și Emiliei Șercan i-ar fi un pic dificil...'40 de euro, am dat și eu o spăguță, Doamne, dacă tot m-ați ținut în casă... și am zis să mă mai duc câteva zile în Grecia înainte să o mierlesc', a spus jurnalistul.

 

Românii se duc în Grecia pentru că e cea mai ieftină vacanță pe care și-o permit

 

"Voi, care vă duceți în cele mai ieftine vacanțe din lume, exact aici s-a născut certificatul fals de COVID-19, la granița greco-bulgărească? Tu care te duci să  mănânci din desagă în Grecia, te duci cu pateul de acasă... Nu ți-o fi rușine să mai dai 40 de euro pe un certificat? Se fac certificate ca pepenii în piață, e la modă", a mai spus Radu Banciu.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Certificate false, vândute în număr mare pentru turiștii care doresc să își petreacă vacanța pe litoralul grecesc

 

La punctul de trecere a frontierei din Bulgaria în Grecia, Promachonas, au fost identificate documente false care certifică un test negativ pentru COVID-19.

Pentru o sumă de 30 de euro, achitată la vama din Bulgaria, unii turiști au vrut să evite o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special destinate pacienților infectați cu noul coronavirus, potrivit postului de televiziune Meha TV.

De la miezul nopții (din 15 iulie), acest document va fi obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul elen. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore. Această măsură a fost decisă într-o ședință extraordinară de guvern, pe fondul mai multor cazuri de COVID-19 depistate de către autoritățile elene în rândul turiștilor.

În acest context, autorităţile elene efectuează teste aleatorii turiştilor, la frontieră.

 

 

Românii trebuie să demonstreze că nu sunt infectați cu COVID-19, pentru a trece granița

 

 

Românii care merg în Grecia în această perioadă trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic, iar din 15 iulie, autoritățile elene vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic.

Dacă în urmă cu câteva zile singurele centre unde se efectuau teste pentru coronavirus erau clinicile private, începând de luni românii pot efectua teste la cerere, contra cost, și în centrele DSP.    

În funcție de tipul unității de testare, dacă este de stat sau privată, precum și în funcție de durata aflării rezultatelor, prețurile variază considerabil. Astfel românii care aleg DSP-urile pentru efectuarea testelor pentru deistarea noului coronavirus trebuie să scoată din buzunar 250 de lei, iar aflarea rezultatului poate dura între 48 și 72 de ore, așa cum au declarat pentru B1.RO un reprezentant al DSP Vrancea. 

Cei care optează însă pentru clinicile private din București sau din marile orașe, trebuie să știe că prețul unui test variază între 280 și 350 de lei. Cel de 350 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore.

 

Dificultățile cu care s-au confruntat românii pentru testele COVID-19 din Grecia

 

Atât clinicile private, cât şi spitalele au fost luate cu asalt de către români care vor să efectueze la cerere, contra cost teste pentru COVID-19, în scop turistic.

B1.RO a contactat câteva unităţi de testare din ţară pentru a lua pulsul situaţiei.

Reprezentanţii Sanador au precizat că, încă de săptămâna trecută, unităţile de testare au fost asaltate de către cei care doresc efectuarea testelor pentru coronavirus. Potrivit acestora se cunoaşte o creştere semnificativă a cererii faţă de perioada anterioară deschiderii sezonului  turistic. Efectuarea unui test costă 350 de lei, iar timpul de aşteptare pentru aflarea rezultatului variază. Acesta poate fi primit chiar  în ziua testării sau în maximum 24 de ore de la recoltare. Cu toate acestea cererea este atât de mare încât urămătoarea perioadă liberă pentru efectuarea testel or este data de 21 iulie, iar următoarea perioadă disponibilă este abia luina august.

Cei care doresc efectuarea testelor pentru coronavirus în centrele Gral Medical, trebuie de asemenea să scoată din buzunar suma de 350 de lei şi să aştepte 24 de ore pentru aflarea rezul tatelor pentru Bucureşti şi Ploieşti, respectiv 48 de ore  pentru alte oraşe.

De asemenea,  reprezentanţii spitalul Judeţean din Cluj au confirmat pentru B1.RO că  unitatea medicală efectiuează teste pentru COVID-19, dar din cauza u nor probleme tehnice nu se mai pot face programări.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu