Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre cucernicia românilor: De ce să te rogi toată ziua în loc să îți faci treaba? (VIDEO)

Radu Banciu, despre cucernicia românilor: De ce să te rogi toată ziua în loc să îți faci treaba? (VIDEO)

Un articol de: - 08 Mai 2018, 23:50
Radu Banciu, despre cucernicia românilor: De ce să te rogi toată ziua în loc să îți faci treaba? (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat în ediţia de marţi a emisiunii Lumea lui Banciu un studiu care arată că românii sunt poporul cu cel mai mare procent de oameni care spun că sunt religiozi şi cred în Dumnezeu.

"Vorbim despre cucernicie la începutul emisiunii, că ştiţi că noi am avut mereu pe asta cu pentru cei cucernici. În urma unui sondaj apropo de religiozitatea poporului român, cât este românul de religios versus cât este de făţarnic.

România este cea mai religioasa ţară din lume. Un procentaj dincolo de orice dictatură planetară, 99,6% dintre români afirmă că aparţin unei religii, 95% spunând că ei cred în Dumnezeu. Probabil pentru că acolo nu s-au mărit dobânzile, probabil pentru că acolo nu a crescut inflaţia, probabil pentru că pensiile şi salariale rămân în continuare la fel, pentru că se poate da şpagă şi aşa mai departe. 

Cei care au realizat sondaj au vrut să vadă mai la interior dacă lucrurile stau aşa şi au văzut, din păcate, că totul este de faţadă şi mai puţin de jumătate dintre cei care spun că cred în Dumnezeu se roagă zilnic, doar 44%. 

Nu că rugăciune ar fi vrun lucru care să însemne ceva bun. În general rugăciunea e doar o invenţie a celor care au vrut să îi facă pe oameni mai apropriaţi şi mai buni întrucât nu poate să existe cineva atât de stupid în univers care să pretindă să i te rogi toată ziua. Dacă vrei să faci un lucru bun pe pământ, atunci faci lucru ăla bun, nu te duci să te apleci în faţa unului şi să te rogi la adresa lui. Asta e cea mai mare gogomănie. Ăl de sus indiferent cum se numeşte el îşi dă seama dacă o faci din vocaţie sau nu, dacă o faci din pasiune sau nu, adică dacă tu ai credinţă sau nu. 

De ce să te rogi toată ziua? De ce să te duci cu şerveţelul ăla de cinci ori pe zi în faţa magazinului să te rogi în loc să îţi faci treaba? Lucrurile astea nu mai cadrează cu lumea în care trăim", a comentat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu