Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre dosarul ”Mineriada”: Cu cât va fi mai sănătos nea Ion de aici înainte, cu atât sunt șanse mai mari să-și ispășească condamnarea (VIDEO)

Radu Banciu, despre dosarul ”Mineriada”: Cu cât va fi mai sănătos nea Ion de aici înainte, cu atât sunt șanse mai mari să-și ispășească condamnarea (VIDEO)

Un articol de: - 13 Iun 2017, 23:51
Radu Banciu, despre dosarul ”Mineriada”: Cu cât va fi mai sănătos nea Ion de aici înainte, cu atât sunt șanse mai mari să-și ispășească condamnarea (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre faptul că procurorii de la Parchetul Militar au trimis în judecată dosarul "Mineriadei" din 1990 în care sunt puși sub acuzare fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director SRI Virgil Măgureanu sau liderul minerilor Miron Cozma.

”Avem noi mai multă nevoie de sănătatea lui Ion Iliescu decât a avut el vreodată. Cu cât va fi mai sănătos nea Ion de aici înainte, cu atât sunt șanse mai mari să-și ispășească condamnarea”, a comentat Banciu. 

”Sigur, suntem încă la început, dar este un moment important pentru noi toți să se ajungă în acest punct, nu să se facă dreptate, nu să avem ceva de câștigat, nu să ni se restituie o parte din obraz sau o falcă morală. Nu. Este totuși un moment important, luăm act de această trimitere în judecată a călăilor începutului de neam românesc modern. 

Este un dosar complex pe care doar istoria îl va tranșa, dacă o va face vreodată”, a mai spus Radu Banciu

Radu Banciu, despre dosarul ”Mineriada”: Cu cât va fi mai sănătos nea Ion de aici înainte, cu atât sunt șanse mai mari să-și ispășească condamnarea

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   dosarul Mineriadei,   Ion Iliescu