Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre infrastructură: Nu e timp pentru așa ceva, întâi promisiunile electorate. Veți primi la promisiuni până n-o să mai puteți duce (VIDEO)

Radu Banciu, despre infrastructură: Nu e timp pentru așa ceva, întâi promisiunile electorate. Veți primi la promisiuni până n-o să mai puteți duce (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Sep 2020, 08:35
Radu Banciu, despre infrastructură: Nu e timp pentru așa ceva, întâi promisiunile electorate. Veți primi la promisiuni până n-o să mai puteți duce (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit, în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu, despre Autostrada Unirii, metroul din Drumul Taberei și despre calea ferată care ar trebui să lege Gara de Nord de Otopeni. Jurnalistul susține că România nu are infrastructură pentru că politicienii nu au timp de așa ceva: sunt prea ocupați să păcălească oamenii cu promisiuni electorale pe care nu le vor respecta niciodată.

 

Radu Banciu, despre Autostrada Unirii

 

„CNAIR a lansat licitația pentru completarea unui studiu de fezabilitate și a unui proiect de execuție pentru autostrada Târgu Neamț - Iași - Ungheni. Durata contractului de fezabilitate e de 38 de luni. Nici nu mai trebuie să traducem în ani, că ne doare capul.

De 30 de ani, în România noi suntem la o distanță de 38 de luni de a termina un studiu de fezabilitate pentru Autostrada Unirii. Deci ăsta este nivelul administrației României, în acest caz de infrastructură, dar a Guvernelor României în ansamblul lor. Deci au trecut 30 de ani și noi mai avem un răgaz de 38 de luni ca să terminăm începutul primului studiu real de fezabilitate al Autostrăzii Unirii. După care, scenariul ar urma să fie ăsta: nu se mai întâmplă nimic încă 38 de luni, după care va urma o licitație ceva. Sigur, studiile astea expiră, că nici ele nu au răbdare la infinit. Dar nu-i nimic. Eternitatea ne așteaptă, bă! Credeți că la scara eternității va conta vreodată în ce secol am terminat Autostrada Unirii? Important e s-o terminăm.

Haideți să numărăm în fiecare ai până se vor termina cele 38 de luni, că atunci ar trebui să fie gata studiul. Să vedeți că dacă o să punem în direct întrebarea la televizor, peste anii ăștia, o să i se spună: ”Care studiu? Dar ce? Era un studiu de fezabilitate? Stați că vă dăm un răspuns. Dacă ne dați un mail, o să vă răspundem în cel mai scurt timp”. 38 de luni vor mai trece până la următoarea licitație”, a afirmat jurnalistul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Radu Banciu, despre metroul din Drumul Taberei și despre calea ferată Gara de Nord - Otopeni

 

„Totuși, s-a găsit vinovatul, am aflat de la ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care acuză Primăria Capitalei că sabotează lucrările la metroul din Drumul Taberei, deoarece permite întreruperea circulației tramvaiului 41 abia în ultimul trimestru al anului. Pe scurt: metroul din Drumul Taberei nu va fi gata niciodată. De data asta, scuza ministrului Transporturilor e enormă. Deci e vina Primăriei că a promovat cretini, pentru că tramvaiul 41 nu se oprește la timp. E vorba de o intersecție unde pretind ei că ar trebui întreruptă circulația, ca să poată ei să lucreze acolo. Primăria pe bună dreptate a zis ”mai avem un pic și vin troienile peste noi, trebuie să circule tramvaiul 41, că atâta au bucureștenii, în rest cu ce să circule? Dacă vreți, îl oprim la iarnă. Acum încep școlile, se întoarce lumea la serviciu...”.

Țineți minte când domnul Bode ne spunea că se strâng ultimele șuruburi? Toată presa asta ticăloasă anunța că e aproape gata metroul, 99,99%. Ce spunea tăticu? Că metroul nu va fi gata niciodată. Acel 00,01%, alea două trei piulițe de strâns... Mi-am riscat pielea anunțând că acel metrou  nu va fi gata niciodată. Iată, astăzi, răspunsul. 

Deja s-a anunțat că trenul ăla, Gara de Nord - Otopeni, pe care noi l-am anunțat tot pentru paștele cailor, nu va fi gata în acest an. Linia aia de 12 kilometri. De 12 o ani o așteptăm. 

Nu e timp pentru așa ceva, întâi promisiunile electorate: pufarinul și pufuleții. Înghițiți-i, băi, boilor! Atenție, veți primi la promisiuni, la pufuleți și la pufarin până n-o să mai puteți duce. Trenuri, autostrăzi, metrouri, dă-le-n mă-sa! Să promită și la următoarele alegeri, să vă mai păcălească o dată”, a mai spus Banciu.