Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre manualul de franceză de clasa a 8-a: "Cât de dobitoc trebuie să fii să pui trenul Thalys pe prima pagina?" (VIDEO)

Radu Banciu, despre manualul de franceză de clasa a 8-a: "Cât de dobitoc trebuie să fii să pui trenul Thalys pe prima pagina?" (VIDEO)

Un articol de: - 18 Sep 2017, 23:55
Radu Banciu, despre manualul de franceză de clasa a 8-a:  "Cât de dobitoc trebuie să fii să pui trenul Thalys pe prima pagina?" (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a prezentat în ediția de luni a emisiunii Lumea lui Banciu un manual de franceză de clasa a 8-a primit la redacția B1TV de la un părinte. Acesta a atras atenția asupra unei gafe uriașe făcute de editură și anume ilustrarea pe prima pagină a unei tren Thalys, de origine belgiană, în confuzie cu celebrul TGV francez.

"Începem cu un manual de limba franceză pe care l-am primit astăzi la redacție. Așa arată un manual de clasa a 8-a! Pare să fi trecut glonțul prin el! Este exact ciuruit manualul de un glonț. (...)

Găurile sunt mai vizibile la început, unde s-a lovit probabil cu ciocanul, nu cu glonțul, sau s-a bătut un cui prin intermediul lui. Nici manualul nu are nimic de-a face cu limba franceză care s-ar răsuci prin mormintele marilor cărturari francezi. Este o rușine de manual de clasa a 8-a, arată ca manualele de pe vremuri când terminai școala îndobitocit și neavând nici cele mai vagi cunoștinte de limbi străine. (...)

Dovada că este de o prostie rară este că pe prima pagină există practic o singură imagine. Ce vedeți în imaginea de sus? Un tren de mare viteză, nu este vestitul TGV, este trenul Thalys, scrie și pe el. Este trenul de mare viteză belgian. Cât de dobitoc trebuie să fie ca pe un manual de limba franceză să pui trenul Thalys? Sigură că are un nume francofon și trece și prin Valonia, dar nu e un tren francez", a comentat Radu Banciu.

Radu Banciu, despre manualul de franceză de clasa a 8-a: "Cât de dobitoc trebuie să fii să pui trenul Thalys pe prima pagina?"

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu